Diari Més

Cultura

Música entre aigua salada i vaixells

El Port estrenarà el cicle 'Racons de Mar' el 3 i 4 de setembre amb Manu Guix com a cap de cartell

La cantautora Monkey Jane, vigent guanyadora del PortAutors, serà una de les participants.

Música entre aigua salada i vaixellsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manu Guix i el seu piano de cua als peus del Far de la Banya. Aquesta experiència la podran gaudir tan sols un centenar de privilegiats el pròxim mes de setembre en el marc del Racons del Mar, un cicle de nova creació. El Port de Tarragona ha organitzat aquest festival que omplirà diversos racons a prop del mar de música el divendres 3 i el dissabte 4 de setembre. Es tracta d'un total de set concerts que acolliran tant cantautors de primera línia del panorama català com artistes tarragonins que comencen a despuntar. Tot plegat amb un format eminentment acústic, minimalista i que serà gratuït per als espectadors, que podran fer-se amb invitacions a la pàgina web del Port de Tarragona i a www.entradium.com.

No serà un festival aïllat, sinó que, segons els organitzadors, «ha arribat per quedar-se». La voluntat és que cada any els escenaris dels concerts siguin diferents, per tal d'anar redescobrint diferents indrets del Port. Per començar, enguany en seran cinc. El Far de la Banya acollirà el divendres 3 de setembre el concert inaugural, a càrrec de Manu Guix. A partir de les 20.30 h., un format acústic oferirà una nova versió de les peces musicals referents de la discografia de Manu Guix i, especialment, del seu últim disc, Després de tot. El primer plat serà un plat fort en tota regla, però no l'únic. El dissabte dia 4 es durà a terme el major gruix del programa musical. Joan Masdéu, cantant de l'extint grup reusenc Whiskyn's, pujarà a l'escenari del Teatret del Serrallo a les 21 h. per revisar per primer cop les millors cançons de la banda incorporades al seu nou disc. Una hora abans, a les 20 h., l'entorn del renovat edifici de l'Autoritat Portuària serà el teló de fons del concert de Paula Valls, que presentarà I am (Satélite K, 2018), el seu primer treball de llarga durada, de format i perfil intimista i produït per David Soler.

Els noms importants del panorama català no seran els únics a participar al Racons del Mar. El Port de Tarragona ha volgut impulsar el talent local sorgit del cicle PortAutors, que aquest octubre arribarà a la quarta edició i amb la mateixa voluntat de potenciar les veus tarragonines. Així, l'amfiteatre de la Marina Port Tarraco gaudirà de tres concerts el dissabte 4 de setembre. A les 19 h. serà torn per Monkey Jane, guanyadora de l'any passat, que presentarà el seu primer disc, Changes, amb un folk romàntic, introspectiu i acústic. Una hora més tard, els Volpini Bros (Elena Volpini i Gabriel Llorach) presentaran un projecte únic i inèdit que aviat serà un àlbum. Per acabar, a les 21 h., Ñekü interpretarà el disc 39 Segundos+. El festival també buscarà captar l'atenció dels més joves. Ho intentarà amb un concert de beatbox de Dani Pulmón a les 18.30 h. a la Pèrgola del Serrallo i amb un taller familiar instrumental de 17 a 19 h. al mateix indret.

tracking