Diari Més

Policial

Intercepten una partida de tabac de contraban que intentaven introduir pel Port de Tarragona

La Guàrdia Civil ha intervingut 7.200 paquets que intentaven descarregar des d'un vaixell de gas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil del Port de Tarragona, en coordinació amb l'Agència tributària, han intervingut una partida de tabac de contraban integrada per més de 7.200 paquets que s'havien descarregat d'un vaixell mercant a instal·lacions del port tarragoní.

L'origen de la intervenció es remunta a principi d'any quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'una possible activitat irregular duta a terme per tripulants de vaixells que realitzaven transports regulars de gasGLPdes d'Algèria.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància que, la nit del passat dimarts, va controlar les tasques de descàrrega de gas d'un vaixell atracat al moll de Química A del port de Tarragona. Allí van poder veure una activitat inusual de part de la tripulació, que agafava bosses de grans dimensions i, per l'escala de servei, les descarregaven al moll. Poc després, un monovolum apareixia per emportar-se les bosses fins a les instal·lacions d'una empresa ubicada dins les mateixes instal·lacions portuàries.

La Guàrdia Civil va procedir a la identificació del conductor del vehicle, on van trobar les bosses que duien el tabac de contraban, valorat en més de 15.000 euros. Posteriorment els agents es van entrevistar amb el capità del vaixell de gas per demanar-li la llista de la tripulació i fer-ne la identificació.

Al llarg del matí es va procedir a la detenció de dos tripulants, que van ser identificats com els autors de la descàrrega del tabac al moll. El conductor del vehicle, per la seva part va ser imputat per un presumpte delicte de contraban.

Els fets van ser posats en coneixement de l'Autoritat Portuària i del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tarragona.

Moment de la detenció

Un triple cop de la Guàrdia Civil acaba amb la major partida de cocaïna rosaGuardia Civil

tracking