Diari Més

Veïnal

Denuncien que hi ha unes 100 cases ocupades al Castell de Montornès

Els veïns de la zona asseguren que es tracta de «màfies» que trafiquen amb «armes i drogues»

Un dels carrers del Castell de Montornès on hi ha ocupes.

Denuncien que hi ha unes 100 cases ocupades al Castell de MontornèsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Castell de Montornès, a la Pobla de Montornès, denuncien que hi ha unes 100 cases ocupades en aquesta zona del municipi on, en total, hi ha uns 900 habitatges aproximadament. «Tenim un 10% de la zona ocupada», explica a Diari Més el vicepresident de l'Associació de Veïns el Castell de Montornès i la Flor de l'Ametller, qui afegeix que «són cases amb terrenys on aprofiten per plantar marihuana». Segons apunten des de l'associació, malgrat que ells tenen constància d'unes 100 cases ocupades, des del consistori «només n'informen d'unes 70 o 80».

Del centenar de cases ocupades, des de l'associació concreten que «la majoria són cases dels bancs, però també han començat a ocupar segones residències», això ha provocat que alguns veïns quan han arribat a la urbanització per a passar les seves vacances d'estiu s'han trobat la casa ocupada. «Sabem que és gent que no té necessitat d'ocupar una casa, alguns tenen pisos a Torredembarra, però venen aquí perquè hi ha jardí i piscines i no paguen ni llum ni aigua», explica el vicepresident, qui afegeix que «ens hem trobat que alguns ocupes trafiquen amb armes i marihuana, hi ha bandes colombianes i gitanos, entre altres».

Segons indiquen els veïns, els Mossos s'han presentat a la urbanització en més d'una ocasió, però «no han pogut fer res perquè les persones ja estaven dins de les cases», i l'associació denuncia «molta passivitat per part de l'Ajuntament, que no fa res per posar solució al problema». El vicepresident de l'AV el Castell i la Flor de l'Ametller també detalla que «venen màfies per veure quines cases estan lliures i entren a ocupar-les per després rellogar-les de manera il·legal». «No podem més, tenim por perquè són incívics», etziba el vicepresident.

Manifestació aquest dissabte

Per tots aquests motius l'associació de veïns ha convocat una concentració per aquest dissabte, 7 d'agost, a les 11 hores davant la Masia Mas Soler per «fer fora els ocupes delinqüents i exigir més seguretat». Així doncs, aquesta concentració no serà només contra els ocupes, sinó també per «denunciar la passivitat de l'Ajuntament i una legislació més contundent perquè els Mossos d'Esquadra estiguin emparats i puguin actuar». Per tal de frenar aquestes ocupacions, que també deriven en «robatoris» i «agressions», des de l'associació exigeixen un policia i guarda local en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, unit a una solució legislativa urgent per combatre «l'alarmant i creixent problema de l'ocupació delinqüencial, lluitar contra les màfies i garantir la propietat privada i la seguretat».

tracking