Diari Més

Trànsit

Tarragona és la demarcació que més ha reduït els morts per accidents de trànsit en dos anys

El nombre de col·lisions frontals ha passat de 9 al 2019 a 1 aquest 2021, l'únic territori que no ha augmentat els casos

Una patrulla de Mossos alertant d'un accident.

Mossos d'Esquadra, accident, policia, siniestralitat,SCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la demarcació de Catalunya que més ha reduït els morts per accidents de trànsit en aquests últims dos anys. Segons el balanç de dades de juliol atorgat pel Servei Català de Trànsit, la sinistralitat al territori ha baixat un 57,1% en aquests set mesos de 2021 (12 morts) si el comparem amb el mateix període del passat 2019 (28 morts).

Aquest mes de juliol hi ha hagut una víctima mortal en accident de trànsit a les carreteres tarragonines. Les comarques que aquest 2021 han registrat més accidents mortals són el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Ebre amb 3 morts cadascuna.

Pel que fa al nombre de col·lisions frontals, Tarragona ha estat l'única demarcació que no ha augmentat els casos respecte al 2019, fins i tot els ha reduït considerablement, passant de 9 al 2019 en aquests set mesos de l'any a 1 en 2021 durant la mateixa franja.

Aquests tipus d'accidents es produeixen per impactes d'alta intensitat amb conseqüències de lesivitat molt greus pels ocupants dels vehicles i acostumen a estar relacionades amb avançaments temeraris o indeguts, amb distraccions, com la manipulació del mòbil, que suposen una desviació de la trajectòria del vehicle, o també amb la fatiga i la somnolència.

La demarcació amb més accidents mortals a la xarxa viària durant aquest mes de juliol ha estat Girona amb un total de 6 víctimes mortals, i ha esdevingut el més mortífer d'aquest 2021 en aquest territori. Pel que fa als col·lectius vulnerables, ha pujat la sinistralitat dels vianants, atès que enguany han mort 3 vianants atropellats a les carreteres gironines i en el mateix període de 2019 no en va morir cap.

El Servei Català de Trànsit continua demanant per aquest estiu que no s'abaixi la guàrdia i més percepció del risc i consciència de la fragilitat dels motoristes, ciclistes i vianants, així com respecte i col·laboració a la resta d'usuaris per reduir les víctimes a les carreteres.

tracking