Diari Més

Societat

Tarragona i Reus només permeten animals engabiats als autobusos

Formen part de les ciutats que exigeixen una gàbia portable, excepte els gossos pigall

Una senyora passeja el seu gos pel centre de Tarragona mentre passa un autobús.

Tarragona i Reus només permeten animals engabiats als autobusosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona i Reus formen part de l'àmplia llista de ciutats que prohibeixen accedir a autobusos urbans amb animals de companyia si no va amb un transportí –habitacle per transportar animals domèstics petits–, a excepció de si es tracta de gossos pigall. Aquesta norma pot suposar una limitació a l'accés als gossos de grans dimensions al transport urbà, ja que no caben en aquestes gàbies portables.

Un total de 92 ciutats d'entre les de 144 poblacions espanyoles de més de 50.000 habitants permeten l'accés a gossos només amb transportí, exceptuant que es tracti de gossos d'assistència per a persones invidents. Així es desprèn d'un estudi realitzat per Pablo Muñoz, creador de la guia Pipper on tour. Pablo Muñoz va decidir fer la volta a Espanya amb el seu gos per descobrir quines eren les millors experiències dog friendly després de visitar diferents ciutats. D'aquest viatge surt l'informe que ha publicat al seu web.

L'informe conclou que només set ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants permeten accedir amb l'animal de companyia sense gàbia transportable: Sant Sebastià, Irún, Cartagena, Fuengirola, Ourense, Palma de Mallorca i Sant Cugat del Vallès. Un total de 43 ciutats espanyoles, en canvi, prohibeixen pujar a l'autobús amb gos. L'estudi ha analitzat la situació a les 144 ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants que disposen de servei d'autobús urbà. El creador del canal, que té milers de seguidors a les xarxes socials, ha viatjat amb el seu gos influencer –anomenat Pipper– a més d'un centenar de destinacions turístiques.

Només si són gossos pigall

El reglament del servei de transport de l'autobús urbà de Tarragona especifica que «es permet viatjar al vehicle amb petits animals de companyia dintre de receptacles idonis. S'exceptuen els gossos pigall i d'assistència que estiguin acreditats per centres homologats per a aquestes funcions. Aquests animals poden viatjar en les condicions que estableixi la normativa d'aplicació en cada moment, junt amb la persona que assisteixin».

El reglament del transport de la ciutat de Reus, de la mateixa manera, estableix que «no s'han d'admetre en cap cas ni gossos ni qualsevol altres animals que suposin una molèstia per als viatgers, llevat dels gossos d'assistència degudament identificats i dels que vagin en embolcalls específics».

tracking