Diari Més

Arts

L'Acadèmia d'Artistes de Tarragona encara la recta final amb gran èxit de la seva primera edició

Prop de 300 nens i nenes indaguen en diverses disciplines artístiques de la mà de professionals i monitors

Uns nens participants de l'Acadèmia d'Artistes de Tarragona, en una activitat centrada en la il·lustració.

L'Acadèmia d'Artistes de Tarragona encara la recta final amb gran èxit de la seva primera edicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Acadèmia d'Artistes de Tarragona encara la recta final després de sis setmanes d'activitats dirigides a joves d'entre 3 i 14 anys. L'art ha estat el fil conductor d'aquesta primera edició, amb diversos artistes del territori que han acompanyat als infants en el seu descobriment artístic. Disciplines com la pintura, la fotografia o la música han centrat les propostes del casal. Han estat els equips docents dels centres educatius qui han proposat als prop de 300 infants inscrits a l'Acadèmia d'Artistes. La tècnica de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona, Montse Alegret, ha apuntat que l'objectiu era «fer un lleure amb caire més educatiu i treballar competències per generar igualtat d'oportunitats».

La il·lustració ha estat la disciplina que ha centrat les activitats aquesta setmana, la penúltima de l'Acadèmia d'Artistes de Tarragona. El membre de la Cooperativa Combinats, Pere Grané, apunta que la programació i adaptació d'activitats ha estat «fàcil», ja que tots els alumnes estan familiaritzats amb aquest àmbit, ja sigui a través de les xarxes socials o bé mitjançant l'animació o el dibuix realista. Algunes activitats han comptat el testimoni i acompanyament de professionals del sector, que han compartit una setmana amb els grups d'adolescents i nens. Aquests dies han compartit experiències amb il·lustradors com Edu Polo o Jaume Bernabeu, una vivència que joves com la Victoria Ribera han gaudit molt i que li ha permès aprendre «a dibuixar a la tauleta», ha explicat.

En total són vuit els espais que acullen aquestes estades artístiques, que s'ubiquen en centres educatius de Tarragona. El context sanitari ha obligat a fer grups petits, de deu alumnes com a màxim. La setmana vinent les activitats es centraran en el teatre i clouran unes estades que busquen despertar l'interès del jovent en les disciplines artístiques. Des de l'organització no es descarta repetir aquesta Acadèmia d'Artistes l'estiu vinent.

Qui també valora molt positivament l'impacte d'aquest casal en els infants són el conjunt de monitores que hi treballen. És el cas de l'Alèxia Amat, encarregada del grup de secundària a l'escola Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau. «És un casal gens estàndard on es treballa cada setmana una emoció a través d'una disciplina artística. Als joves els hi encanta participar, ser escoltats i tenir veu per decidir», ha destacat.

L'impacte econòmic en el sector cultural

La Cooperativa Combinats és l'encarregada de gestionar aquestes estades artístiques juntament amb l'Ajuntament de Tarragona. Tot plegat s'emmarca en el Pla educatiu d'entorn de Tarragona i en el Pla de millores d'oportunitats educatives del Departament d'Educació de la Generalitat. El pressupost invertit en aquestes activitats s'acosta als 130.000 euros i té un impacte socioeconòmic sobre el sector cultural professional del territori superior als 36.000 euros.

Uns nens participants de l'Acadèmia d'Artistes de Tarragona.

L'Acadèmia d'Artistes de Tarragona encara la recta final amb gran èxit de la seva primera edicióACN

Pla general d'una sessió de l'Acadèmia d'Artistes de Tarragona amb adolescents.

L'Acadèmia d'Artistes de Tarragona encara la recta final amb gran èxit de la seva primera edicióACN

tracking