Diari Més

Mobilitat

En nou mesos, la flota de l'EMT de Tarragona comptarà amb 10 nous autobusos híbrids

El transport públic municipal fa un pas més cap a la sostenibilitat de la flota i amb vistes a aconseguir vehicles de zero emissions

Imatge d'arxiu de la flota d'autobusos

En nou mesos, la flota de l'EMT de Tarragona comptarà amb 10 nous autobusos híbridsEMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha aprovat l'adjudicació del subministrament i manteniment de deu autobusos híbrids que modernitzaran i faran més sostenible l'actual parc de vehicles del transport públic municipal. D'aquesta manera, explica el president de l'EMT, Jordi Fortuny, «seguim el procés de renovació previst per tal de retirar els autobusos més antics i contaminants i substituir-los per alternatives de transport més verdes i sostenibles». L'adjudicació s'ha fet efectiva a l'empresa Evobus Ibérica SAU, que proporcionarà a l'EMT un total de 10 autobusos de tecnologia híbrida:8 vehicles de 12 a 13 metres i uns altres dos de 10 a 11 metres.

A partir d'aquesta adjudicació s'estima un període de nou mesos per fer efectiva la dotació dels vehicles a l'Empresa Municipal de Transports i la supervisió, el manteniment i reparació dels mateixos durant catorze anys, vida útil estimada per a l'ús eficient d'aquests autobusos.

Es tracta, d'un primer pas per tal d'avançar cap a fórmules sostenibles i verdes de transport. En opinió de Jordi Fortuny, «volem autobusos nets. Treballem intensament per a que en el futur tots els vehicles funcionin amb hidrogen i, per tant, les emissions siguin zero. La incorporació dels autobusos híbrids un pas intermedi que ha d'ajudar-nos a ser més sostenibles abans d'aconseguir ser totalment verds i ecològics».

L'adjudicació es fa efectiva per un pressupost de 4.869.400 euros. «Amb aquesta mesura», conclou Jordi Fortuny, «l'EMT fa un esforç per disposar d'un servei públic essencial en les millors condicions possibles».

tracking