Diari Més

Els hotelers preveuen una ocupació del 80% aquest agost a Tarragona

En condicions normals, a l'agost l'ocupació acostuma a ser del 95%, tot i que l'any passat aquesta no va passar del 35%

El turisme nacional ha crescut, el català és estable i el francès és el predominant de l'internacional.

Els hotelers preveuen una ocupació del 80% aquest agost a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers de Tarragona preveuen un bon mes d'agost, que comença aquest diumenge, i el qual estimen que suposi una ocupació del 80% de les places hoteleres de la ciutat. Les aspiracions depenen d'aconseguir deixar de banda els efectes de la cinquena onada de la pandèmia quant a visitants arribats a Tarragona, cosa que fins ara s'ha aconseguit notablement. La previsió del 80% quedaria encara lluny d'un agost normal, quan l'ocupació ronda el 95%. No obstant això, serien unes xifres molt millors que les de l'any passat, quan tan sols es va assolir el 35%. El turisme català i nacional continuarà suposant el major gruix dels visitants, tot i que els hotelers esperen que augmenti lleugerament el nombre d'estrangers.

En aquests moments, les reserves ja efectuades s'enfilen fins a la meitat d'ocupació de cara al mes d'agost. Aconseguit aquest 50%, «l'aspiració és arribar fins al 80%, més o menys, s'ha de veure», explicava Xavi Jornet. El president de l'Associació d'Hotels de Tarragona (AHT) admetia en declaracions al Diari Més que hi ha «certa incertesa», tot i que «no és la mateixa de l'any passat». Els hotelers de la ciutat es guien per les dades dels darrers anys i les reserves ja fetes per apuntar que el pic de visitants es produirà «entre la segona i la tercera setmana», és a dir, des d'aproximadament el 5 d'agost fins a les festes de Sant Magí. Els moments de menys demanda es produeixen al cap i a la cua del mes, és a dir, al canvi entre juliol d'agost i la darrera setmana. «Fins i tot l'any passat, en què vam tenir molta menys demanda, les variacions d'ocupació es van repetir», detallava Jornet.

Mentrestant, les previsions de cara al setembre, al final de la temporada estival, no són tan optimistes. «Sempre era un molt bon mes, però de moment enguany no arranca», admetia Jornet. No obstant això, el president de l'AHT recordava que, durant la pandèmia, «la gent no fa previsions a mitjà termini, sinó que va molt a última hora». Així, Jornet avisava que «tot el que està fora de la temporada forta, el juliol i l'agost, està complicat». La paraula triada pel representant dels hotelers era «incertesa».

Fins ara, la cinquena onada ha afectat els hotels tarragonins menys del que esperaven. «S'ha ralentitzat una mica el ritme de les reserves, sobretot l'última setmana, però no creiem que hi hagi grans canvis, pel que no som pessimistes», deia Jornet, tot i que admetia que «pot remuntar». «Si fins ara hi ha hagut cancel·lacions, aquestes s'ha compensat amb reserves», apuntava el president de l'AHT, que recordava que «de cancel·lacions sempre n'hi ha».

L'estiu d'aquest 2021 està sent prou positiu. Entre les xifres del juliol i les estimacions per l'agost, tan sols preveuen una disminució del 15% d'ocupació respecte als estius anteriors a la pandèmia. De fet, aquest juliol l'ocupació a Tarragona ha arribat al 75%, quan de normal ho feia fins al 90%. «Els efectes no han estat tan negatius com podrien haver estat. Ho donem per bo», concloïa Jornet. La procedència dels visitants continua sent eminentment catalana i de la resta de l'Estat, de llocs com València, Aragó, Madrid i País Basc. El turisme nacional ha crescut. L'internacional continua sent escàs, tot i que els francesos encara suposen un 10% del total.

tracking