Diari Més

Economia

L'empresa gestora de l'aigua industrial a Tarragona entra en un projecte amb 85 MEUR d'inversió

La major inversió, de 40 milions d'euros, es concentrarà a la creació d'una nova planta de tractament terciari

Imatge d'arxiu de l'empresa gestora d'aigua industrial AITASA

L'empresa gestora de l'aigua industrial a Tarragona entra en un projecte amb 85 MEUR d'inversióAITASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte Cal·lípolis Next Generation suma una nova incorporació, la de l'empresa Aguas Industriales de Tarragona (AITASA). L'acord es traduirà en una inversió de 85 milions d'euros, repartits en quatre accions. El projecte amb més dotació econòmica, 40 milions d'euros, és la creació d'una planta de tractament terciari per reutilitzar l'aigua residual industrial. També es crearà una depuradora a l'Estació de Depuració d'Aigües Residuals Industrials amb un pressupost de 30 milions d'euros i es comptarà amb plaques fotovoltaiques per alimentar les plantes de nova creació. Finalment, s'ampliaran les instal·lacions de l'estació de regeneració d'aigua d'AITASA per cinc milions d'euros.

El projecte Cal·lípolis Next Generation es va presentar en societat a l'abril, amb onze projectes que suposaven una inversió propera als 260 milions d'euros. Mesos més tard, ara s'hi afegeix el projecte de quatre accions d'AITASA, que eleva el nombre de projecte a dotze i la inversió ja supera els 344 milions d'euros.

L'objectiu d'aquestes inversions és millorar l'economia circular i apostar per l'ús de fonts renovables al conjunt del complex petroquímic i del Port de Tarragona. El projecte Cal·lípolis Next Generation està liderat pel Port de Tarragona, Repsol i l'Ajuntament de Vila-seca, que esperen convertir el Camp de Tarragona en el «nou motor econòmic de tipus industrial logístic-intermodal, turístic i paisatgístic»que ajudi a impulsar la recuperació econòmica post-covid-19. Els diferents agents implicats treballen perquè Cal·lípolis Next Generation sigui finançat pels fons europeus. Segons els seus impulsors, aquest projecte suposarà «la transformació econòmica i sostenible»de la costa tarragonina.

tracking