Diari Més

Patrimoni

Els guies de Tarragona reivindiquen un millor manteniment del Conjunt Arqueològic de la ciutat

Es mostren preocupats arran de la notícia dels forats a la Torre de Minerva

Imatge d'una de les visites que va dur a terme Itinere aquest passat cap de setmana a la Catedral.

Els guies turístics detecten «brots verds» i veuen l'estiu amb optimismeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els guies oficials de les comarques tarragonines, pertanyents a AGUICAT, (Associació de Guies de Catalunya), mostren la seva proeucpació entorn el mantenimentdel Conjunt Arqueològic de Tarragona com a Patrimoni de la UNESCO davant la recent notícia sobre els forats a la Torre de Minerva i altres aspectes que estan malmetent el patrimoni i el turisme de qualitat.

En un comunicat volen donar un toc d'alertaa les administracions competents en matèria de Patrimoni, per tal que apugin el seu nivell de vigilància i atenció. «És imperdonable que es produeixin situacions com la dels desafortunats forats a la muralla i al relleu de Minerva o les pintades que dia rere dia apareixen sobre els nostres edificis patrimonials. Sabem que molts d'aquests funcionaris treballen i s'escarrassen per a salvaguardar el nostre passat, però cal una conjuració d'esforços i prioritats per tal de no perdre la nostra categoria de Patrimoni Mundial de la UNESCO»

En el comunicat afegeixen que «tenim la sort de portar clients a visitar els nostres monuments, molts se'n fan creus de la seva grandiositat i bellesa, però no entenen la deixadesa que traspua darrera dels cartells informatius trencats, de l'absència de lavabos per a grups prop dels monuments o de la proliferació dels free tours, que tant de mal estan fent al turisme». «Ens cal reflexió i decisió»- conclouen.

tracking