Diari Més

Empresa

Repsol inverteix 31 milions d'euros per la instal·lació d'un segon reactor al Complex Industrial de Tarragona

L'equipament servirà per a fabricar polipropilè d'una molt alta resistència a l'impacte

El nou reactor ha comportat una inversió de 32 ilions d'euros.

Repsol inverteix 31 milions d'euros per la instal·lació d'un segon reactor al Complex Industrial de TarragonaRepsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Repsol ha transformat una de les unitats del seu Complex Industrial de Tarragona, amb un cost total de 31 milions d'euros, per poder disposar de la primera planta de l'Estat per a la fabricació de polímers d'una molt alta resistència a l'impacte.

Aquest polipropilè és un producte d'alta especialització, que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l'automoció. Aquest material permet aportar solucions competitives de menor pes i al mateix temps aportar una millora rellevant en les propietats mecàniques de les peces finals, principalment la resistència a l'impacte.

Gràcies a aquestes característiques, aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera idònia per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen especial fermesa, com panells de portes i instruments.

A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Per fabricar aquesta nova gamma de polímers la companyia ha instal·lat un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l'àrea Química del seu Complex Industrial de Tarragona.

El termini d'execució total d'aquest projecte ha estat de 36 mesos, des de la seva aprovació a finals de juliol de 2018, fins a la posada en marxa a finals de juliol d'aquest any. El projecte s'ha executat en dues parades de planta, l'octubre de 2019 i l'abril de 2021. Les obres de construcció s'han allargat més d'un any i s'han vist afectades per la pandèmia de la covid-19, que va deturar les obres durant uns mesos.

tracking