Diari Més

Les visites turístiques a Tarragona no es veuen afectades per la cinquena onada

Els guies tarragonins parlen d'una «lleugera desacceleració» en un estiu basat en el turista nacional i que està sent prou bo

Itinere va engegar fa dues setmanes les visites guiades sobre la Tàrraco Romana destinades a infants.

Les visites turístiques de Tarragona no es veuen afectades per la cinquena onadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els guies turístics de Tarragona gairebé no s'han vist afectats per la cinquena onada de la pandèmia. El repunt de casos positius de covid-19, iniciat a principis de mes, no ha condicionat massa les visites de gent forana vinguda a la ciutat aquest mes de juliol. Tot i que s'han registrat molt poques anul·lacions de visites, les empreses que ofereixen aquest servei a Tarragona apunten a una «lleugera desacceleració» del ritme de reserves durant les darreres setmanes i de cara a les properes. Amb tot, els guies turístics de la ciutat valoren força positivament l'estiu, que està sent una mica millor que el de l'any passat des del seu punt de vista. De moment, la major part dels visitants són catalans i de la resta de l'Estat. Des de l'Associació d'Hotels de Tarragona apunten al Diari Més que aquest juliol s'ha assolit una taxa d'ocupació al voltant d'un 75%, mentre que en condicions normals aquest mes hauria de rondar el 85% o el 90%. L'any passat, en aquestes dates, era de tan sols el 30%.

«La gent va molt a última hora i sí que hem notat que s'han ralentitzat una mica les reserves, tot i que és puntual», detallava en declaracions a aquest mitjà Xavi Mejuto. El gerent d'Itinere apuntava que l'ocupació no és la normal en aquesta època de l'any, però que això no ha fet que hagin deixat de «tenir visites cada dia», tot i que «la sensació és que està tot una mica apaivagat». La situació podria ser pitjor «si hi hagués hagut confinaments comarcals o municipals», deia Mejuto, que admetia que això els hagués «afectat severament».

Des d'Itinere apunten que alguna de les poques anul·lacions que han patit va ser d'un grup d'estudiants italians: «Havien de venir quatre caps de setmana diferents durant tot l'estiu i ja només ban venir el del 10 i 11 de juliol». El motiu principal de les comptades anul·lacions ha estat la declaració de Catalunya com a zona vermella amb relació a la covid-19 per part de la Unió Europea, pel que els pocs visitants internacionals que hi estava havent aquest estiu ara encara s'han reduït més. «Ja ens ho esperàvem», admetia Mejuto.

Per la seva banda, Tarraco Guide Bureau també indicava el petit retrocés en la reserva de visites. «Es nota que hi ha hagut una mica de davallada, s'ha reduït una mica», afirmava Ramon Comes al Diari Més. El director d'aquesta agència de visites guiades, però, encara era prudent a l'hora d'atribuir totes les culpes a la cinquena onada: «Aquesta última setmana coincideix amb el final de mes, que és un canvi de temporada, i sempre afluixa una mica». Tarraco Guide Bureau està fent dues visites guiades al dia i «no se'n cancel·la cap, sempre s'arriba al mínim de persones», deia Comes. El director de l'empresa, apuntava que el perfil predominant és el de joves i el familiar, i trobava a faltar els visitants arribats dels creuers. Per la seva banda, l'agència Bettatur, especialitzada en visites per a grups escolars, va gaudir d'una bona primavera, però ara l'estiu és, per a ells, temporada baixa.

Un estiu a mig gas

L'estiu del 2021 està lluny encara dels nivells d'abans de la pandèmia. Si més no, està sent lleugerament millor que el de l'any passat. «Esperàvem un final de la pandèmia, el juliol va començar fort, però s'ha ralentitzat», explicava Mejuto, que destacava que «està sent una mica millor que l'any passat, tot i que llavors hi havia una bogeria per sortir». Comes compartia l'anàlisi i afegia que «hi ha hagut un increment del turisme nacional i una davallada de l'internacional». Els responsables d'Itinere i Tarraco Guide Bureau apuntaven que la major part dels turistes provenen de Madrid, el País Basc, Navarra, Aragó i València.

tracking