Diari Més

Reconeixement

Es presenta a Tarragona la desena edició dels Premis CARTAVÍ

Els premis valoren i premien les cartes de vi dels restaurants catalans

Imatge de la presentció dels premis Cartaví

Es presenta a Tarragona la desena edició dels Premis CARTAVÍAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició dels Premis CARTAVÍ s'ha presentat aquest dimecres 28 de juliol a la Sala Plana de la Casa Canals de Tarragona, en un acte que ha comptat amb la presència de restauradors i entitats gastronòmiques i cellers de la província de Tarragona.

L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà, que s'ha mostrat «molt safisfet» pel fet que Tarragona aculli l'esdeveniment i ha expressat la importància que «la restauració incorpori referències de vins catalans a les cartes». «A Tarragona, concretament, tenim més denominacions d'origen que a qualsevol altra província de l'Estat, amb una varietat i qualitat de vins que s'ha de reivindicar perquè –ha afegit— és un actiu de primer nivell per al turisme i per a l'economia, però també per expressar la cultura dels territoris».

En el transcurs de l'acte, han intervingut el president de l'Associació Vinícola Catalana (organitzadora dels premis), Valentí Roqueta, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, el cap de serveis de la Secretaria de l'INCAVI, Xavier Agell, i el cap de redacció de la revista Cuina, Ferran Caldés.

L'acte ha finalitzat amb un interessant col·loqui sobre com ha de confeccionar-se una bona carta de vins, amb el vicepresident de l'Associació Catalana de Sommeliers a Tarragona, Joan Carrion, i el gerent i cap de cuina del restaurant Villa Retiro (premi CARTAVÍ a la darrera edició), Fran López. Tots dos han coincidit que una carta de vi és el reflex de la identitat i la riquesa d'un territori i d'un paisatge i que, per tant, ha de d'estar molt ben confeccionada; en aquest sentit, la formació és un dels factors més importants per l'èxit del restaurant.

Un reconeixement a les cartes de vins dels restaurants

Des de la seva creació, Cartaví ha valorat una mitjana de 400 cartes de vins a cada edició i s'han premiat més de 150 restaurants, dels quals 40 representen la província de Tarragona.

Durant aquests anys, s'ha comprovat la curiositat existent per saber més sobre el vi que s'està consumint, per la zona d'origen, pel procés d'elaboració, o per les particularitats, tal i com ha explicat el president de l'AVC, Valentí Roqueta: «L'experiència del CARTAVÍ ens demostra que els restauradors han d'integrar el vi plenament en l'experiència gastronòmica i utilitzar-lo com a impulsor de la seva rendibilitat».

Per aquest motiu, «és molt important que els professionals de la restauració coneguin el producte i més encara en aquests moments en què el consumidor demana informació més detallada sobre els vins que beu o els productes que consumeix, des de l'origen a la posada a la taula», asseguren des de la patronal del vi catalana.

Els Premis CARTAVÍ celebren la desena edició amb la intenció de potenciar el consum i coneixement del vi català entre consumidors, restauradors i sumillers. Els restaurants que vulguin optar a un Premi CARTAVÍ poden presentar la seva carta de vi fins al 30 de setembre.

tracking