Diari Més

Medi Ambient

Denuncien un nou abocament il·legal a tocar de l'ermita del Llorito de Tarragona

Restes de runes, plàstics, roba i tota mena de deixalles s'acumulen enmig del bosc

Abocament de residus i deixalles al bosc adjacent a l'ermita del Llorito de Tarragona.

Denuncien un nou abocament il·legal a tocar de l'ermita del LloritoGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els abocaments il·legals a Tarragona han tornat a ser motiu de polèmica. Un usuari va denunciar a les xarxes socials un nou abocament a tocar de l'ermita del Llorito el passat dia 23. Restes de runa, plàstics, roba i tota mena de residus encara s'acumulaven ahir enmig d'aquell entorn natural. Aquest abocament no és, però, una excepció. L'Albada, La Floresta, Riu Clar o els polígons industrials de la ciutat són alguns dels molts indrets on es produeixen aquestes pràctiques incíviques.

El president de la Coordinadora d'Entitats de les Comarques de Tarragona, Ángel Juárez, va considerar que la gran quantitat d'abocaments descontrolats que hi ha a la ciutat «és alarmant». «Abans no es veien tants abocaments, hi ha abocaments darrere l'Albada, a la Floresta, Riu Clar, realment fa molta pena», va lamentar el president de la coordinadora. Juárez també va reclamar més severitat contra les persones que duen a terme aquestes pràctiques i va criticar la deixadesa tant de les administracions com dels veïns en combatre aquests episodis.

Ángel Juárez va apuntar que caldria fer una campanya dia rere dia durant mesos adreçada a la població per tal de crear consciència entre la societat sobre el perjudici que ocasionen aquests conductes en el medi ambient. El president de la coordinadora va posar com a exemple un abocament de runa que hi va haver al riu Francolí recentment, i va apuntar que «tenim una societat molt deixada» i que, en matèria de neteja «Tarragona està en caiguda lliure».

El representant de les entitats també va assenyalar que recuperar la figura d'agents cívics facilitaria a la identificació de les persones que duen a terme aquests abocaments. «Els agents cívics són importantíssims, poden prendre notes i recollir proves per localitzar els responsables», va explicar, recalcant que «això es va fer fa uns 25 anys i va funcionar de meravella». L'històric dirigent veïnal va considerar que s'hauria de mirar si es compleix el contracte de la brossa, ja que algú està fallant. «Qui està fallant? això és el que s'hauria d'analitzar» va apuntar. «És denigrant veure tanta brutícia i tanta deixadesa a la ciutat» va exposar.

Ángel Juárez també va lamentar que «Tarragona és de les últimes ciutats en matèria de recollida selectiva, es fa una recollida selectiva per sota del que estableix la Unió Europea», va alertar.

tracking