Diari Més

Societat

Un grup de joves vetllarà per la salut i la igualtat en contextos d'oci nocturn a Tarragona

L'Ajuntament tarragoní ha tret a licitació un servei en l'àmbit de la prevenció de les addiccions i en la promoció de la salut en actes festius i a les nits

Imatge d'arxiu de tres noies fent un beure a la discoteca Totem de Tarragona.

Un grup de joves vetllarà per la salut i la igualtat en contextos d'oci nocturnACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona comptarà amb un grup de joves agents de salut des del pròxim mes d'agost fins al 31 de desembre d'enguany. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona per tal de vetllar per un gaudi de les festes i de l'oci nocturn correcte i sense agressions. L'objectiu és que aquest grup de joves informi els habitants per prevenir riscos associats als consums de drogues i les conductes sexistes de forma proactiva i itinerant.

El consistori ha tret a licitació aquest servei que està previst que es dugui a terme entre l'agost i el desembre d'enguany per un pressupost de 10.450 euros amb IVA inclòs. El contracte està dividit en dos lots, el primer en el qual hi ha el grup de joves agents de salut i el segon on dinamitzador de les accions preventives i serà el nexe entre el Servei de Prevenció de les Addicions i el grup de joves agents de salut.

Pel que fa a aquest grup, té l'objectiu d'«ajudar els joves que surten de festa a una millor gestió dels plaers de la nit», oferir informació i materials sobre alcohol i altres drogues així com el kit dels plaers, per prevenir els riscos associats als consums de substàncies i de conductes sexistes, també donar a conèixer els recursos d'assessorament sobre drogues i sexualitat existents al municipi en horari diürn, ajudar als propietaris dels diferents locals d'oci nocturn en la tasca de vetllar pel descans dels veïns i visualitzar la campanya de prevenció de conductes sexistes Respecta'm, incorporant els seus missatges en el kit dels plaers. En ell hi haurà targetes amb frases com «beure massa no és excusa», «la meva manera de vestir no és excusa», «estem estrets, però no em toquis» o «només el sí és sí». Entre els objectius d'aquest grup de joves també hi ha ser referents permanent per rebre les incidències relacionades amb conductes sexistes que puguin sorgir durant els temps que duren les seves intervencions i donar a conèixer als afectats el protocol d'intervenció elaborat per la Guàrdia Urbana per atendre aquestes incidències.

Vuit agents de salut

Pel que fa al grup de joves agents de salut, estarà format per vuit persones d'entre 19 i 35 anys. En concret, quatre hauran de ser d'entre 19 i 25 anys i els altres quatre d'entre 26 i 35. El grup farà intervencions preventives en el marc de les festes de Sant Magí i Santa Tecla i alguna intervenció, encara per determinar, en horari de tarda-nit al Quiosquet, recentment estrenat, ubicat a la Rambla Nova. Aquestes intervencions es portaran a terme principalment en dissabte de 23 a 3 hores en hivern i de 00 a 4 hores a l'estiu. Amb tot, l'horari restarà condicionat a la situació de la pandèmia i s'adaptarà a les circumstàncies del moment. Així doncs, en cas que s'allargui el toc de queda decretat pel Departament de Salut i el tancament dels locals a les 00.30 hores, aquest servei podria veure's modificat, com a mínim, en el seu horari.

Finalment, aquest grup haurà d'anar identificat amb samarreta o suadora negra i bosses negres, amb el logotip identificatiu del grup, per portar els materials informatius sobre drogues, sobre la Plataforma Nits Q i sobre la campanya Respecta'm si s'escau.

tracking