Diari Més

Mobilitat

Les autoescoles de Tarragona es veuen afectades per la cinquena onada

L'alt nombre de contagis entre els joves comporta ajornaments de classes i exàmens, amb proves que es retarden un mes

A diferència de la resta d'onades de la pandèmia, la cinquena és la que més està afectant les autoescoles de la ciutat.

Les autoescoles de Tarragona es veuen afectades per la cinquena onadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena onada de la pandèmia de covid-19 ha afectat diversos sectors, especialment aquells relacionats de forma més o menys directa amb el jovent, una franja d'edat que ha estat la darrera a poder-se vacunar. En efecte, les autoescoles de Tarragonaestan acusant les darreres setmanes l'augment de contagis, que s'ha registrat especialment entre els joves. A conseqüència de l'increment de casos positius, s'han hagut d'ajornar classes i exàmens, tant de l'àmbit teòric com del pràctic. Les proves que donen accés al carnet de conduir són l'element més vulnerable, ja que estan programades amb força antelació. Així, un alumne que no pot examinar-se perquè està confinat, ja sigui per ser positiu de coronavirus o per ser un contacte directe, ha d'esperar aproximadament un mes des de la data inicialment prevista per tal de poder-se examinar.

«S'ha notat molt que hi ha molts alumnes que estan confinats. Molt més que durant altres onades de la pandèmia», explicava Carlos Trujillo. El vicepresident de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona, també director de l'Autoescola Erandio de Torreforta, assegurava que només la setmana passada havia tingut dos alumnes de teòric i un de pràctic confinats. «Sobretot han deixat de venir alumnes de la teòrica», deia Trujillo sobre una de les parts que es pot fer telemàticament, sense necessitat d'anar a l'autoescola. Tot i l'elevat nombre de contagis entre els alumnes –que no es produirien ni al cotxe, ni a l'aula–, aquesta situació no està afectant el professorat. «Els contagis entre professors són molt puntuals, no hi ha hagut problemes», defensava Trujillo.

Els confinaments han deixat molts alumnes sense poder pujar a examen. «La Direcció General de Trànsit a Tarragona no ens ha posat cap trava, simplement corre la convocatòria», detallava el vicepresident de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona. Així, una persona que ara es perd l'examen de conduir per culpa de la covid-19, ha d'esperar al voltant d'un mes per poder-se finalment presentar. En aquests moments, en condicions normals, a la ciutat s'examinen alumnes cada dues setmanes. Un alumne que suspèn ha d'esperar-se unes dues o tres convocatòries de mitjana per poder tornar-se a presentar. Amb tot, la primera quinzena d'agost no es duran a terme exàmens de conduir, ni teòrics, ni pràctics.

D'altra banda, el notable nombre d'alumnes als quals un confinament els està suposant un entrebanc a l'hora de treure's el carnet de conduir no està afectant econòmicament les autoescoles. Això es deu al prepagament que es fa de les classes teòriques i pràctiques i que, en aquests casos, tan sols s'ajornen per més endavant. «Tenim molta llista d'espera per començar pràctiques», concloïa Trujillo.

Un juliol més fluix

Tradicionalment, l'estiu ha estat el període més sol·licitat pels joves a l'hora de treure's el carnet de conduir. Es tracta d'una època sense classes en la qual, a més, els tarragonins que estudien fora retornen majoritàriament a la ciutat per passar-hi bona part de les vacances. No obstant això, enguany el mes de juliol està sent més fluix del que és habitual. No ha disminuït el nombre de joves que es volen treure el carnet, sinó que la demanda s'ha esponjat al llarg de l'any. Aquest darrer curs universitari va estar marcat per les classes telemàtiques, de manera que molts estudiants d'universitats lluny de Tarragona es van quedar a la ciutat per fer classe des de casa. Això va beneficiar de retruc les autoescoles tarragonines. A més, aquest estiu «el carnet no està sent prioritari després de l'obertura de les restriccions», apuntava Trujillo.

tracking