Diari Més

Festivals

La cultura 'anime' aplega més de 2.000 persones al Palau de Congressos de Tarragona

El recinte firal ha acollit l'Expotaku, que ha reunit concursos de 'cosplay', zona de videojocs, tallers i estands de productes d'icones del 'manga'

Els personatges 'anime' van ser la tònica habitual al Palau de Congressos de Tarragona.

La cultura 'anime' aplega més de 2.000 persones al Palau de Congressos de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.000 persones van passar entre divendres i diumenge pel Palau de Congressos de Tarragona. El recinte firal ha acollit durant el cap de setmana el certamen Expotaku, una fira dedicada a la cultura anime, originària del Japó. Un escenari per a concursos de cosplay –disfresses de personatges de còmic i sèries de dibuixos animats– o de ball, karaoke o sortejos, una zona dedicada al tir amb arc o a les pistoles làser, jocs de taula, videojocs, tallers o una camioneta de menjar japonès van fer les delícies dels milers de tarragonins i visitants que es van acostar a la fira. Bona part d'aquests marxen de l'Expotaku amb les mans plenes, ja que el recinte firal compta amb una desena de paradetes d'articles de la cultura manga, en les quals es podien adquirir samarretes, còmics, llibres, figuretes, pòsters, penjolls o polseres, entre d'altres.

La d'aquest cap de setmana es tractade l'onzena visita de l'Expotaku a Tarragona, que l'any passat es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia. Aquest és una fira itinerant, ja que visita altres punts d'Espanya. A banda de Tarragona, l'Expotaku també fa parada a Andalusia, Galícia, el País Basc, Aragó, Castella i Lleó i la Rioja, tot i que en cada indret la coordinació és local. Després de l'absència de l'any passat, l'edició d'enguany s'ha duta terme a mig gas. Si de normal es podien arribar a acollir unes 10.000 persones, l'assistència aquest cap de setmana estava condicionada. L'aforament estava limitat a 800 persones i les entrades es van exhaurir uns quants dies abans a Internet. «Normalment tenim quatre o cinc vegades més de públic. Se'ns ha partit una mica el cors, ja que molta gent s'ha quedat sense entrada i havien de tornar cap a casa», explica Valentín Rivas. El director de l'Expotaku celebra que el públic va respondre «espectacularment bé», tot i que lamenta «la versió reduïda» a causa de les limitacions d'aforament, que van implicar una reducció d'estands i d'activitats.

Públic de totes les edats, especialment entre els 12 i els 35 anys, van visitar el Palau de Congressos aquest cap de setmana. «Aquí hi he trobat molts adolescents», destaca Juanma Corpas sobre Tarragona respecte a altres parades de l'Expotaku. Copras, de Màlaga, esta al capdavant d'una de les parades amb tota mena de productes anime: «A vegades l'afició pel col·leccionisme és tan gran que hi ha gent que s'endú figures de 100 euros sense preguntar el preu». En Carlos, que vadisfressat d'Itachi, un personatge de Naruto, era un d'aquests adolescents que van anar fins al Palau de Congressos. La seva passió per la cultura otaku va néixer gràcies al dibuix: «Vaig començar a mirar tutorials d'anime i m'hi vaig aficionar». En efecte, aquest diumenge s'ha endutun dels concursos de dibuix i confessava que li «agradaria dedicar-s'hi». Els motius per aficionar-se a aquesta cultura d'origen japonès són diversos. Mentre que la Daniela diuque la fa «transportar a un altre lloc», la Paula detallaque «és divertida quan estic trista, i per això m'agrada». No tothom és de Tarragona. L'Eva i la Maite, adultes, han vingutdes de Lleida amb l'Izan i l'Eva, canalla. «Ens queda lluny i és una llàstima que estigui una mica desangelat», diul'Eva.

tracking