Diari Més

Patrimoni

Retiren la polèmica bastida de la Torre de Minerva

Dos camions de l'empresa Foreseny s'han endut l'estructura metàl·lica aquesta dijous a la tarda

Operaris de Foreseny retirant l'estructura metàl·lica

Retiren la polèmica bastida de la Torre de MinervaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foresenyha desmuntat aquesta tarda la polèmica bastida de la Torre de Minerva després d'acabar les primeres actuacions d'urgència. Dos camions d'aquesta empresa, que esperaven a la sortida del Passeig Arqueològic, han carregat l'estructura metàl·lica que es va col·locar el passat dimecres 14 de juliol en aquest punt de la Muralla romana.

La col·locació de la bastida ha suposat una sacsejada important els darrers dies a la ciutat en l'àmbit patrimonial. Sense supervisió de cap tècnic de l'Ajuntament ni de l'Arquebisbat –propietaridel monument–, els operaris van fer 12 forats a la Torre de Minerva per instal·lar una bastida. Aquesta, en tractar-se d'un element patrimonial, nohauriahagut d'anclar-s'hi. La pitjor part se la va endur el relleu de Minerva, que corona la torre, que també va ser perforat. Precisament, la bastida s'havia col·locat per estudiar de més a prop l'estat de conservació del relleu i de la torre. Ambdós daten del segle II dC i són els més antics de l'Imperi Romà lluny d'Itàlia.

L'Ajuntament va denunciarForesenyaquesta setmana davant la justícia, alhora que va engegar una investigació interna. Per la seva banda, l'empresa assumirà els 1.500 euros per reparar els forats. Diversos partits de l'oposició i institucions comICOMOS–associada al'UNESCO–, apuntaven a una «negligència» no només deForeseny, sinó també del consistori davant la manca de supervisió.

tracking