Diari Més

Municipal

Les noves tarifes de la zona blava de Tarragona s'aprovaran sense el vot de l'oposició

L'escepticisme sobre la mesura farà que el PSC voti en contra, mentre que Ciutadans, PP, ECP i els no adscrits s'abstindran

A partir del setembre, mitja hora passarà a costar de 75 cèntims a 20, però dues hores de 3 a 4 euros.

Les noves tarifes de la zona blava de Tarragona s'aprovaran sense el vot de l'oposicióJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves tarifes de les zones blava i verda de Tarragona s'aprovaran avui al ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona. Si més no, la mesura només tirarà endavant amb els vots del govern, que no arribarà a la majoria absoluta. Tot i així, en aquesta votació tan sols es requereix la majoria simple –més vots a favor que en contra–, pel que els nous preus per aparcar al carrer tiraran endavant. Enfront els 13 vots favorables de l'executiu –Esquerra Republicana, Junts per Tarragona, CUP i el regidor no adscrit Hermán Pinedo–, els negatius tan sols seran 7: els del Partit dels Socialistes. Per la seva banda, els regidors de Ciutadans, PP, En Comú Podem i els no adscrits Sonia Orts i José Luis Calderón s'abstindran, pel que sumaran també 7 vots.

Així, els nous preus entraran en vigor el pròxim mes de setembre, tot i que l'oposició ha rebut la mesura amb escepticisme. La primera mitja hora d'estacionament passarà de 75 cèntims a només 20. Pel que fa a la segona mitja hora, els preus es mantindran, ja que es continuarà pagant 1,15 euros en completar l'hora. L'altra cara de les noves tarifes de les zones blava i verda serà a partir de l'hora d'aparcament. Si fins ara dues hores d'estacionament al carrer –el màxim permès– costaven 3 euros, a partir d'ara el preu serà de 4 euros. Per la seva banda, la zona taronja continuarà amb la mateixa tarifa. Aquesta és d'1 euro al dia complet –un màxim de 48 hores–, tot i que pels residents a la zona és de 40 cèntims, mateix preu pels residents de la zona verda. L'increment més gran, de 6 a 8 euros, es produirà envers l'anul·lació d'una multa per sobrepassar el temps permès.

L'oposició, escèptica

El principal objectiu perseguit per l'Ajuntament és augmentar la rotació de vehicles i, de retruc, beneficiar el comerç. A més, el consistori busca afavorir la mobilitat sostenible. Aquests preceptes no han convençut l'oposició. Qui és més reticent és el PSC. En declaracions al Diari més, la seva portaveu, Sandra Ramos, assegurava que es tracta d'«un pedaç» i de «començar la casa per la teulada». Per una banda, la socialista deia que «caldria renovar el pla de mobilitat integral de la ciutat en comptes de fer coses efectistes». Ramos també apuntava que «es vol revitalitzar el comerç, però en molts llocs no existeix alternativa a la zona blava, com al mercadet de la Part Baixa». A més de lamentar que la campanya «no ha passat pel Consell de la Mobilitat» i que no s'ha tractat amb profunditat al Consell d'Administració de l'AMT, deia que «si es vol reduir la mobilitat de cotxes a la ciutat, primer s'haurien de potenciar els pàrquings dissuasoris».

La resta de l'oposició s'abstindrà. Lorena de la Fuente, portaveu de Cs, trobava a faltar «un estudi dels tiquets dels darrers exercicis per veure la utilització real i el temps de permanència i si la mesura beneficia l'usuari o és amb afany recaptatori», i també posava en dubte la millora mediambiental. El portaveu del PP, José Luis Martín, apuntava que amb les dues hores a 4 euros «Tarragona serà de les ciutats més cares en zona blava». Pel que fa als comuns, veuen amb bons ulls la part ecològica de la mesura, però no la part social, ja que «la tarifa no s'adapta a les persones vulnerables».

tracking