Diari Més

Mobilitat

La campanya de sensibilització sobre la mobilitat urbana arriba a Bonavista

Des de la cooperativa L'Escamot van repartir tríptics informatius sobre la normativa a Tarragona

Imatge dels membres de la Cooperativa Escamot informant.

La campanya de sensibilització sobre la mobilitat urbana arriba a BonavistaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arribada del patinet elèctric a la ciutat de Tarragona no ha deixat indiferent a ningú. Tarragona ciutat 30, la construcció de carrils bici i la implantació de tres companyies de lloguer de patinets ha transformat la mobilitat de la ciutat. En aquest context, un grup de joves amb la mateixa inquietud es van organitzar per crear la cooperativa L'Escamot, que s'encarrega de la promoció de la mobilitat sostenible al Camp de Tarragona. Ara, realitzen una campanya conjunta amb l'Ajuntament, on informen en diversos punts de la ciutat sobre la mobilitat a Tarragona amb la instal·lació d'una paradeta informativa. Ahir a la tarda, la van muntar a la Rambla de Bonavista, on van repartir tríptics informatius i enquestes sobre la mobilitat als veïns del barri que s'hi van acostar.

Josep Alcoceba, un dels membres de la cooperativa L'Escamot que informava els veïns de Bonavista, va destacar que, en tornar a Tarragona després de viure a París, va adonar-se que la mobilitat en bicicleta per Tarragona era «molt complicada». «La inquietud va sorgir quan vaig tornar a casa i vaig veure que moure't en bicicleta és perillós o, si més no, poc còmode i poc respectada», va apuntar.

Pedro Redondo és un altre dels membres de la cooperativa i ha explicat a aquest mitjà que la campanya que han iniciat amb l'Ajuntament té l'objectiu de «sensibilitzar sobre la normativa dels hàbits de mobilitat sostenible». La iniciativa pretén donar a conèixer la normativa actual, com ara la limitació de 30 km/h, l'obligatorietat dels patinets d'anar per la calçada, per tal que «convisquin tots els models de mobilitat». A més, també realitzen enquestes que serviran per elaborar un estudi sobre la mobilitat que entregaran a l'Ajuntament. Redondo, preguntat sobre l'accidentalitat dels patinets, va recalcar que «no ens agrada criminalitzar als patinets», ja que «tots els agents s'han d'adaptar a la normativa». «Al final, hi ha un problema de convivència on tots els agents s'han d'adaptar, els patinets, els vianants, els cotxes... Veiem com molts cotxes no respecten la limitació de 30 km/h, i algunes bicicletes tenen por d'anar per la calçada per aquest motiu» explica.

Roger Vives, mecànic de bicicletes i formador, també va informar els veïns sobre la mobilitat. Vives fa tasques de dinamització escolar i formació a grups escolars, fent les pràctiques al carrer, en un entorn pacificat.

L'Antonio, un veí de Bonavista que es va atansar a la paradeta de Cooperativa Escamot, va afirmar que «els cotxes van molt de pressa, se'ls hi hauria de treure el carnet». Antonio va explicar que per anar al centre de Tarragona utilitza el transport públic i va celebrar la campanya.

tracking