Diari Més

Mobilitat

Quatre pàrquings privats de Tarragona rebaixen les tarifes diàries de 18 a 6 euros

La campanya amb l'Ajuntament afectarà els aparcaments del balcó del Mediterrani, Castellers, plaça de la Font i Pedrera

El pàrquing del tram del Balcó del Mediterrani de la Rambla Nova és un dels quatre participants.

Quatre pàrquings privats de Tarragona rebaixen les tarifes diàries de 18 a 6 eurosJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre pàrquings privats de Tarragona han estrenat aquest juliol una nova tarifa de preus que rebaixarà dràsticament el preu diari des dels 18 fins als 6 euros. Dues són les empreses que s'han sumat a la campanya de l'Ajuntament de Tarragona per aconseguir una millora de les condicions d'aparcament a la ciutat. Per una banda, Empark rebaixarà les tarifes dels pàrquings que té a la Rambla Nova –al tram del monument als Castellers–, de 905 places, i a la Pedrera, de 496. Per la seva banda, Pavapark aplicarà la disminució de la tarifa diària a l'aparcament de la Rambla Nova –al tram del Balcó del Mediterrani–, de 470 places, i al de la plaça de la Font, de 284.

La particularitat de la rebaixa consisteix en un pagament que es fa de forma prèvia i no en acabar el servei. Així, es pot ser una reserva en línia o bé pagar només aparcar. La diferència entre l'antiga tarifa de 18 euros i la de 6 l'assumiran les mateixes empreses. D'altra banda, el canvi de tarifa només afectarà la del dia complet, ja que les tarifes horàries continuaran sent les mateixes que fins ara. A més, els conductors no podran moure el vehicle de dins a fora al pàrquing diverses vegades, sinó que quan en marxin, ja no hi podran tornar.

Aquesta campanya se suma a la rebaixa que el passat desembre es va fer dels preus d'un dia als set aparcaments municipals a l'aire lliure, coberts o soterrats –Saavedra, Torroja, avinguda Catalunya, plaça Imperial Tàrraco, Rambla Lluís Companys, carrer Francesc Bastos i davant el Joan XXIII–, en els quals ara aparcar 24 hores costa 4,50 euros. Espimsa, l'empresa de Mercats de Tarragona, també va començar el passat 1 de juliol a cobrar l'estacionament diari al pàrquing de la plaça Corsini a 4,50 euros, a més dels 50 cèntims per hora des de les 20 h. de divendres fins a les 8. de dilluns. Amb tot, l'estratègia de baix cost comprendrà 4.900 places d'aparcament.

A més, tal i com va avançar ahir el Diari Més, Tarragona estrenarà el setembre una nova tarifa de preus per aparcar a les zones blava i verda si s'aprova al ple municipal de demà. La primera mitja hora d'estacionament passarà de 75 cèntims a només 20. Pel que fa a la segona mitja hora, els preus es mantindran, ja que es continuarà pagant 1,15 euros en completar l'hora. L'altra cara de les noves tarifes de les zones blava i verda serà a partir de l'hora d'aparcament. Si fins ara dues hores d'estacionament al carrer –el màxim permès– costaven 3 euros, a partir d'ara el preu serà de 4 euros.

Sostenibilitat i comerç

«Aparcar a Tarragona no ha de ser inassumible. Hem d'acabar amb el mantra que és car», deia Jordi Fortuny, vicepresident d'Aparcaments Municipals de Tarragona. A més, dos són els objectius que es persegueixen amb aquesta rebaixa generalitzada de preus. Per una banda, afavorir la mobilitat sostenible, tal i com defensava el conseller de Mobilitat, Xavi Puig: «Els preus incentivaran la rotació, ja que ara si s'ha d'aparcar més de dues hores, val la pena fer-ho en pàrquings soterrats». D'altra banda, Puig també destacava el benefici per a la ciutat i el comerç: «Es fomentarà que residents i visitants facin vida a Tarragona».

tracking