Diari Més

Salut

L'hospital Joan XXIII posa en marxa la Unitat de Proves Funcionals Digestives

És l'única unitat d'aquestes característiques existent en el sistema sanitari públic a les comarques de Tarragona

Imatge de les integrants de la nova Unitat

L'hospital Joan XXIII posa en marxa la Unitat de Proves Funcionals DigestivesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha posat en marxa una nova Unitat de Proves Funcionals Digestives. Aquest nou dispositiu està dedicat a l'estudi de les patologies funcionals del tracte digestiu.

En aquesta unitat es realitzen diferents exploracions, entre les quals destaquen les manometries esofàgiques, dirigides a l'estudi dels trastorns de la motilitat de l'esòfag, les manometries anorectals, que estudien els trastorns relacionats amb l'acte de la defecació, i les pHmetries de 24 hores, dedicades a l'estudi de la malaltia per reflux gastroesofàgic. Per realitzar aquestes tècniques la Unitat compta amb un nou equipament d'alta resolució i un equip de professionals altament qualificat.

És l'única unitat d'aquestes característiques existent en el sistema sanitari públic a la província de Tarragona, que evitarà que un nombre molt considerable de ciutadans de la província hagin de desplaçar-se a diferents hospitals de l'àrea metropolitana de Barcelona quan necessitin alguna d'aquestes exploracions.

Aquest Servei aglutina la realització de la majoria d'exploracions digestives d'alta complexitat (ultrasonografia endoscòpica, CPRE, càpsula endoscòpica, col·locació de pròtesis del tracte digestiu, ecografia intestinal, elastografia hepàtica, etc.), donant resposta a les necessitats de la resta d'hospitals del territori.

La Unitat de Proves Funcionals Digestives també permetrà, a curt termini, realitzar diferents tests de l'alè, dirigits a estudiar la malabsorció i intolerància de diferents hidrats de carboni. Aquest últim tipus d'exploracions encara no s'han iniciat a causa de la situació de pandèmia per covid-19, donat l'elevat risc de transmissió que suposa la seva realització, que ha obligat a paralitzar temporalment la seva pràctica en la majoria d'unitats de proves funcionals de país.

tracking