Diari Més

Municipal

Instal·len dues papereres compactadores a la platja de l'Arrabassada

Funcionen amb energia solar i podem comprimir els residus fins 8 vegades el volum original

Imatge de les papereres compactadores instal·lades a l'Arrabassada.

Instal·len dues papereres compactadores a la platja de l'ArrabassadaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragonaha instal·lat aquesta setmana duespapereres compactadores a la platja de l'Arrabassada. Una és per als envasos i l'altra per la fracció restai estaran en funcionament durant els mesos d'estiu.

El conseller de Neteja Jordi Fortuny explicava que «des del departament de Neteja s'està treballant per tal de buscar solucions innovadores que puguin ser incorporades al futur proper, i aquesta és una nova mostra».

Les noves papereres van compactant els residus cada cert temps mitjançant una premsa que pot arribar a reduir els residus 8 vegades el seu volum. D'aquesta manera arriba a tenir una capacitat d'emmagatzematge de 600 litres volumètrics. A més disposa d'un receptacle independent per les burilles de tabac, de manera que es minimitza el risc d'incendi.

Es tracta d'una paperera intel·ligent que disposa d'uns sensors que informen mitjançant un software sobre el volum que està ocupat, de manera que només cal buidar-la quan està plena. Les papereres funcionenmitjançant energia solar.

tracking