Diari Més

Urbanisme

El nou skatepark del Miracle tindrà un cost total de 200.000 euros

La redacció del projecte incorporarà un procés participatiu per escoltar les opinions dels patinadors

Espai proper a la pista de futbol sala del Miracle, on està previst que s'ubiqui el nou skatepark.

El nou skatepark del Miracle tindrà un cost total de 200.000 eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vella reivindicació dels skaters de Tarragona de disposar d'un nou skatepark per ampliar i diversificar els espais on practicar aquest esport va veient la llum. El projecte, que està pressupostat en 200.000 euros, s'ubicarà a tocar de la pista de futbol sala del Miracle. A més, l'Ajuntament farà escoltarà a la comunitat patinadora amb un avantprojecte participatiu on es tindrà en compte l'opinió dels usuaris del monopatí, per tal que puguin fer les seves aportacions. Des del Club Skateboard Tarragona han celebrat la bona disposició tant de l'Ajuntament com del Patronat Municipal d'Esports i des de l'Ajuntament han destacat que «es tindrà en compte l'opinió de la comunitat skater, com es fa amb tots els casos».

Des de fa anys el col·lectiu skater ha reivindicat disposar d'un segon espai, més ampli, on poder exercir la pràctica del monopatí amb seguretat. L'únic skatepark del que disposen, ubicat al Parc del Francolí, és insuficient per a ells i sovint és utilitzat per usuaris d'altres modalitats, com ara bicicletes o patinets, fet que els impedeix practicar el seu esport tranquil·lament.

La consellera d'Esports de l'Ajuntament, Maria José López, va apuntar que aquest projecte és «històric», ja que es tracta «d'una de les grans reivindicacions del col·lectiu». La consellera va exposar que s'està redactant el projecte i va considerar que «ara estem en la fase més important del projecte, que constarà d'un avantprojecte participatiu on es tindrà en compte l'opinió de la comunitat skater i, després, sortirà a licitació». Maria José López va preferir no parlar de dates, però va explicar que es «és una reivindicació de fa molts anys i volem fer les coses bé. Ara no és el moment de córrer, sinó de fer-ho bé i consensuat amb la comunitat», va afegir.

«Hem volgut escoltar la comunitat. No ho fem només amb aquest col·lectiu, ho fem amb tothom», va destacar la consellera d'Esports, que va recalcar que estan en contacte amb els representants de la comunitat usuària del monopatí. «Cada pas que fem, ho parlem amb ells», va subratllar. López va assenyalar que «hem recollit la necessitat de tenir espais per fer esport» i va afirmar que l'skatepark ha de ser un «espai d'integració amb l'entorn». «Les decisions de l'Ajuntament han de ser consensuades amb els ciutadans», va concloure.

Satisfacció dels skaters

El president del Club Skateboard Tarragona, Antonio Cardoso, va mostrar la seva satisfacció en com s'està duent a terme el projecte, una vella reivindicació dels skaters que els dotarà de més espais per poder practicar el seu esport. Cardoso va destacar la implicació que l'Ajuntament de Tarragona i el Patronat d'Esports van tenir en les seves reclamacions, que va considerar molt necessàries després que els aficionats al monopatí hagin augmentat en els darrers anys.

«Fa anys que portem picant pedra per fer un nou skateparc per la problemàtica que teníem la comunitat skater, que cada vegada és més àmplia, l'skatepark del Parc del Francolí ens quedava insuficient i sovint era ocupat per bicicletes, nens, i se'ns feia impossible patinar», va lamentar el president del club. Cardoso va remarcar que tant la consellera d'Esports de l'Ajuntament com el director i gerent del Patronat Municipal d'Esports, han tingut en compte el punt de vista de la comunitat de patinadors. «Intentarem ajudar per tal que quedi el millor possible. Estem contents perquè des de la Conselleria d'Esports ens estan tenint en compte, hem estat amb ells allà aportant el nostre punt de vista», va celebrar el representant dels skaters. «Amb el tema de la covid hem vist un augment de patinadors i també molt d'interès per part de les noies», va explicar. El president dels skaters també va destacar que, en la fase de disseny de l'skatepark, es farà un avantprojecte participatiu per tal d'escoltar les opinions de tota la comunitat i es puguin cobrir el màxim de les necessitats dels patinadors. «Crec que és important i reflecteix la idea que tenen des del Patronat d'Esports i l'Ajuntament per poder oferir la millor instal·lació possible», va dir.

L'usuari del monopatí i també campió de la Lliga d'Skate de Barcelona 2018 i la Competició Andorra 2019, Nacho Climent, va lamentar que l'skatepark actual situat al parc del Francolí «està mal dissenyat» i que es troba als afores de la ciutat. «A vegades has de creuar tota la ciutat per arribar-hi i aleshores veus que està ocupat tot ple de nens o gent que no patina», va criticar. «Necessitem un espai fet amb cara i ulls per alguna empresa que es dediqui al disseny d'skateparks. Una capital de província com Tarragona hauria de disposar d'un skatepark més gran, sovint hem d'anar a Cunit, on en disposen d'un millor malgrat ser una localitat més petita», va apuntar Climent.

tracking