Diari Més

Indústria

Covestro produirà sosa càustica que distribuirà des del Port de Tarragona a partir de l'any vinent

L'empresa entrarà en aquest sector a l'Estat gràcies a la planta de clor que construeix a Tarragona

Covestro està construïnt una planta de clor a Tarragona.

Covestro produirà sosa càustica que distribuirà des del Port de Tarragona a partir de l'any vinentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa química Covestro començarà a produir sosa càustica a Espanya el segon semestre de 2022 gràcies a la nova planta de clor de Tarragona, que actualment es troba en procés de construcció.

Aquesta planta comptarà amb la tecnologia del càtode despolaritzat amb oxigen (ODC), una innovació desenvolupada i patentada per Covestro que permet la producció de clor i sosa càustica a partir de sal de roca, consumint al voltant d'un 25% energia menys que el mètode convencional.

L'empresa, a més, ha preparat les instal·lacions logístiques del Port de Tarragona per assegurar el subministrament d'aquesta matèria als seus clients al país.

«Aquestes instal·lacions, que ja estan sent utilitzades en la campanya de premàrqueting, serveixen com a punt de partida i de distribució, garantint la disponibilitat d'aquest material en tot moment», explica Covestro en un comunicat.

La companyia ja compta amb plantes de producció de sosa càustica a Europa que proveeixen a les instal·lacions logístiques a Tarragona, des de les quals s'atén actualment als clients a Espanya fins que la planta de clor de Tarragona entri en funcionament.

La sosa càustica (hidròxid de sodi) s'utilitza com a base química per a la fabricació de solucions de tractament d'aigües, indústria del paper i productes de neteja d'ús domèstic i industrial, com per exemple detergents, sabons, desinfectants o desembossadors.

«Amb la nova planta de clor de Tarragona no només ampliem el nostre dossier de productes essencials que contribueixen a la salut i seguretat de les persones, sinó que també donem continuïtat als nostres clients nacionals mitjançant una producció pròpia i una distribució flexible i sostenible que redueix la petjada de carboni associada al seu transport», destaca Carlos Nebot, director de Química Bàsica de Covestro a Espanya.

tracking