Diari Més

Mobilitat

La primera mitja hora d'aparcament al carrer serà 55 cèntims més barata a Tarragona

Les noves tarifes, que buscaran una major rotació de cotxes, s'encariran notablement a partir de l'hora d'estacionament

Si fins ara es pagaven tres euros per aparcar dues hores, la nova tarifa serà de quatre euros.

La primera mitja hora d'aparcament al carrer serà 55 cèntims més barata a TarragonaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona estrenarà una nova tarifa de preus per aparcar a les zones blava i verda. La primera mitja hora d'estacionament serà més de mig euro més barata, pel que la tarifa en aquesta franja es reduirà més de la meitat, fins a tan sols 20 cèntims. Pel que fa a la segona mitja hora, els preus es mantindran, ja que es continuarà pagant 1,15 euros en completar l'hora. L'altra cara de les noves tarifes de les zones blava i verda serà a partir de l'hora d'aparcament, ja que el preu s'incrementarà notòriament. Si fins ara dues hores d'estacionament als carrers de Tarragona –el màxim permès– costaven 3 euros, a partir d'ara el preu serà de 4 euros. A més, les noves tarifes, que s'hauran d'aprovar al ple municipal d'aquest divendres, contemplaran un augment progressiu dels preus per franges de minuts.

A banda, l'Ajuntament de Tarragona també estrenarà col·laboracions amb empreses privades de pàrquings de la ciutat per oferir descomptes, així com presumiblement modificarà les tarifes dels aparcaments de titularitat municipal, tant a cobert com a l'aire lliure: Saavedra, Torroja, avinguda Catalunya, plaça Imperial Tàrraco, Rambla Lluís Companys, carrer Francesc Bastos i davant l'hospital Joan XXIII. Per la seva banda, la zona taronja continuarà amb la mateixa tarifa. Aquesta és d'1 euro al dia complet –un màxim de 48 hores–, tot i que pels residents a la zona és de 40 cèntims.

Les noves tarifes, amb uns preus més econòmics la primera hora i amb un increment a partir d'aleshores, persegueixen una major rotació de vehicles. D'aquesta manera, l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona vol evitar una saturació de les places d'aparcament de zona blava i verda i regular la creixent demanda. El consistori considera que les tarifes actuals, poc progressives, no incentiven prou a moure el vehicle de forma regular. L'horari de regulació de l'estacionament continuarà sent el mateix: de dilluns a dissabte –excepte festius–, de 9 h. a 14 h. i de 16 h. a 20 h.

Els nous preus també buscaran anar a favor de la mobilitat sostenible. Fins ara, els vehicles 100% elèctrics no havien de pagar taxa. Amb el nou sistema, tampoc ho hauran de fer els cotxes amb etiqueta ambiental zero, també menys contaminants. Per la seva banda, els vehicles de treballadors autònoms i empreses, prestadores de serveis bàsics, podran estacionar a la zona blava i verda amb la mateixa tarifa que tenen els residents.

Preus progressius

Les noves tarifes reduiran el preu d'aparcament d'una hora en un 36%, mentre que a partir d'aleshores pujarà un 19%. A la zona blava, mitja hora costarà 20 cèntims –fins ara 75–. El preu fins als 55 minuts pujarà 3 cèntims cada minut, 4 entre 56 i 75 minuts i 5 entre 76 i 120 minuts. Així, una hora costarà 1,15 euros i dues 4 euros. El sistema per la zona verda serà el mateix, a excepció dels residents, que pagaran una tarifa diària de 40 cèntims, amb un màxim de 48 hores d'estacionament. L'alta de resident costarà 15 euros. L'increment més gran, però, es produirà envers l'anul·lació d'una multa per sobrepassar el temps permès. Si ara era de 6 euros, ho serà de 8.

tracking