Diari Més

Crisi sanitària

La residència Montblanc registra quatre positius per coronavirus

Els centres de tot Catalunya restringeixen l'accés i facilitaran el test d'antígens als qui vulguin visitar els familiars

Imatge de la residència Montblanc

La residència Montblanc registra quatre positius per coronavirusinforesidencies.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'explosió de contagis de covid-19 que, des de setmanes, està vivint tot Catalunya està començant a entrar també en algunes residències. Segons ha pogut saber Diari Més, la residència Montblanc va registrar ahir un brot de quatre positius per coronavirus, que s'afegeix a la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona que, tal com va informar aquest mateix mitjà en l'edició d'ahir, té un brot amb 12 positius.

Si en el cas de la residència de Tarragona dos dels positius eren treballadors, en el cas de Montblanc, dels quatre positius, un és un treballador del centre, tal com van confirmar fonts de Salut. De la mateixa manera que amb la residència Mare de Déu de la Mercè, els residents infectats estan tots vacunats, fet que produeix que els contagiats tinguin símptomes lleus o pràcticament nuls.

D'altra banda, el subdirector general de Coordinació de Salut Pública, Xavier Llaberia, va informar ahir sobre el nou protocol a les residències, que Salut va donar a conèixer aquest dissabte i que entra en vigor avui, per augmentar les mesures de prevenció davant l'alta transmissió comunitària del virus. El nou protocol augmenta d'una a tres les PCR setmanals als treballadors no vacunats i en el cas dels que tinguin la pauta completa, s'hauran de fer una prova a la setmana; redueix de tres a dues les visites simultànies als residents i estableix l'obligació que els visitants es facin un test d'antígens i acreditin un resultat negatiu abans d'accedir a les instal·lacions. Segons va aclarir Salut en un comunicat posterior, el test serà facilitat pel centre i les proves, se les podran fer a les residències, abans de fer la visita. En la roda de premsa, s'havia informat que el visitant s'hauria de fer el test pel seu compte.

tracking