Diari Més

Societat

Es posa en marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci a Tarragona

La Conselleria de Feminismes i LGBTIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts l'equipament, ubicat a la Rambla Nova

Imatge de la presentació del Quiosquet a la Rambla Nova

Es posa en marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci a TarragonaAyuntamiento de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Feminismes i LGBTIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha presentat aquest dimarts 20 de juliol el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci ubicat a la Rambla Nova, al tram del col·legi Teresianes. Durant l'acte, Pastó ha manifestat que «aquest espai de salut, sensibilització i prevenció és una mostra més del compromís del govern municipal amb la lluita feminista i amb la defensa dels drets del col·lectiu LGBTIQ+».

El Quiosquet és un espai de treball entre departaments de l'àrea de Ciutadania on conflueixen línies de programa per promoure un marc d'actuació comuna en la millora de la informació, atenció, dinamització i orientació al voltant de la prevenció de consums, de la reducció de riscos i prevenció de l'assetjament i violència masclista i de la vinculació de la població amb el seu entorn i comunitat.

Aquest espai polivalent funcionarà com a recurs d'intervenció transversal en què es programaran activitats i accions d'informació i sensibilització comunitària. També s'hi facilitarà informació de les activitats de l'àrea de Ciutadania i es farà difusió de les campanyes que es desenvolupin. Així mateix, les entitats de la ciutat podran demanar, prèvia sol·licitud i d'acord amb els criteris d'ús, la utilització d'aquest equipament, que serà supervisada pels equips responsables de la gestió del espai.

La gestió de l'espai estarà externalitzada i liderada per la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+, i cadascun dels àmbits d'intervenció comptaran amb els equips tècnics responsables dels departaments participants: Prevenció d'addiccions, Joventut, Capacitats Diverses i Centres Cívics. D'aquesta manera, el Quiosquet acollirà activitats pròpies de l'àrea de Ciutadania, com ara tastets de programació de Centres Cívics, activitats de les programacions de Joventut o presentacions d'activitats de Cooperació i a la vegada albergarà el Punt Lila i Arc Iris de la ciutat.

El Quiosquet està lligat a la subvenció estatal CONECTA 3, Programa per a la prevenció, sensibilització i promoció de la salut en contextos d'educació, cultura i comunitat, convocatòria 2020-2021, del Ministeri de Sanitat. També es comptarà amb la subvenció del Contracte Programa de la Generalitat 2020-2021, així com amb les transferències de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la violencia de gènere per al desenvolupament de noves o ampliades competències reservades a les volències locals en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

tracking