Diari Més

Lleure

La platja per a gossos a Tarragona s'estrena després d'una setmana de proves

La consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, diu que els usuaris estan molt satisfets amb l'espai

Alguns dels gossos gaudint de l'espai habilitat a la platja del Miracle i jugant amb els seus propietaris ahir a la tarda.

La platja per a gossos a Tarragona s'estrena després d'una setmana de provesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja del Miracle va estrenar ahir, de manera oficial, la platja per a gossos després d'una setmana de proves per acabar de perfilar tots els detalls. L'espai està ubicat al racó de la platja que toca a l'antic Fortí de la Reina i està delimitat amb una tanca fins a l'aigua. Aquest espai és provisional, ja que a l'hivern els gossos no tenen restricció per anar a la platja i, tal com va indicar ahir la regidora de Benestar Animal, Elvira Ferrando, «les tanques es trauran».

La regidora celebrava que «els usuaris estan molt contents, és molt llargament esperada, he rebut moltes notes i missatges d'agraïment», i afegia que «és molt gratificant, molt retorn, la gent esta molt contenta. Ens en demanen més». Vidal també va agrair la tasca a tots els professionals de la casa que «ho han fet possible» i també va destacar la feina de Carla Aguilar, anterior regidora de Benestar Animal, qui va impulsar aquesta platja per a gossos. Precisament ahir, es va poder veure a Aguilar gaudir de la platja amb el seu gos.

Pel que fa a la zona, Vidal recordava que «és una instal·lació mòbil per la qual hem demanat un ús especial a Costas, però durant l'hivern estarà tota la platja oberta». El recinte té uns 1.200 metres quadrats d'extensió i per a la regidora és «suficient perquè convisquin animals i persones sense haver d'estar amuntegats», ja que «hi ha molta rotació i quan hi ha més gent és a primera hora del matí i a última de la tarda». A l'interior es poden trobar dutxes, abeuradors, algun banc i papereres. «És accessible i l'espai està tancat perquè els animals no s'escapin, deia Vidal, qui remarcava que «no voldria entendre-ho com un espai tancat només pels animals, sinó com un espai de convivència entre éssers vius humans i no humans».

«És una llarga reivindicació que finalment s'ha efectuat, i pensem que és una cosa molt bona que hi hagi un espai entre la gent i els gossos», defensava la regidora de Benestar Animal, qui esperava que «tothom sigui responsable» i compleixi les normes d'ús que obliguen els propietaris a recollir els excrements dels gossos, vigilar-los en tot moment i que han de dur sempre el collaret, entre altres.

La regidora va voler incidir en què «és un espai de convivència, molts del que tenim gossos quedem aquí per parlar i veure com de bé s'ho passen les nostres mascotes», a la vegada que detallava que s'ha reforçat el servei de neteja perquè «aquí els gossos corren lliurement i l'empresa de neteja està constantment netejant i assegurant-se que tot està net i adequat», deia Vidal.

tracking