Diari Més

Societat

El tancament d'una sucursal bancària preocupa els veïns del barri tarragoní de Sant Salvador

El president de l'associació de veïns alerta que «s'han quedat molts usuaris sense banc»

Imatge de la sucursal bancària, a tocar de la plaça.

El tancament d'una sucursal bancària preocupa els veïns de Sant SalvadorGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament d'entitats financeres preocupa als veïns de Sant Salvador. Fa sis mesos va tancar una de les dues entitats bancàries del barri, la de Caixabank, que donava cobertura molta gent de Sant Salvador però també a residents d'algunes urbanitzacions dels Pallaressos. En l'actualitat, només queda una oficina del BBVA i el futur d'aquesta oficina també és incert. D'ençà del tancament, molts veïns del barri han traslladat a l'associació de veïns queixes sobre aquesta situació.

El president de l'associació de veïns del barri, Toni Garcia Villarubia, ha explicat a aquest mitjà que «amb el tancament de Caixabank s'han quedat molts usuaris sense banc». El president de l'entitat veïnal també ha assenyalat que molts usuaris de l'entitat bancària eren gent gran, que ara s'han de desplaçar al centre de la ciutat per a cobrar la pensió o fer qualsevol tràmit. Toni Garcia també ha denunciat el pèssim funcionament del caixer automàtic que va quedar en funcionament, malgrat el tancament. «Només van deixar un dels caixers, però deixa de funcionar cada dos per tres», ha criticat. El president de l'entitat veïnal també ha lamentat que s'han posat en contacte amb l'entitat financera per abordar el mal funcionament del caixer automàtic, però que no han rebut resposta.

Toni Garcia ha apuntat que l'associació es reunirà properament per tal de concretar les accions a realitzar per resoldre la problemàtica, però ha anticipat que algunes de les protestes seran a través de les xarxes socials i a través dels mitjans. «Farem una reunió amb els veïns i marcarem un pla de ruta» ha explicat.

Il·lusionats amb el nou parc

D'altra banda, Garcia ha apuntat que des de l'associació veuen «amb moltes ganes» el nou parc esportiu que l'Ajuntament té projectat construir a tocar de l'Institut Pont del Diable, i que és una vella reivindicació veïnal. «El projecte que havíem reivindicat està a les portes de començar a construir-se i en tenim moltes ganes», ha explicat. El president de l'entitat veïnal ha apuntat que ara els nens juguen a la plaça del barri perquè no disposen d'un espai adequat, fet que pot molestar alguns veïns, però que la situació canviarà radicalment amb la construcció del nou parc. «Ens genera molta il·lusió aquesta construcció, al barri hi ha gent que encara no s'ho creu», ha assegurat.

El parc està xifrat en 400.000 euros i disposarà d'una zona per a infants, gimnàs a l'aire lliure per a gent gran, espai de cal·listènia, pista de futbol sala que també comptarà amb cistelles de bàsquet, tres taules de tennis taula i una zona de pícnic.

tracking