Diari Més

Quatre vaixells han fet quarantena al Port de Tarragona des de l'inici de la pandèmia

Ahir va acabar la del Songa Sappfire, atracat al moll de Llevant

Imatge del vaixell que ha hagut de fer la quarantena.

Quatre vaixells han fet quarantena al Port de Tarragona des de l'inici de la pandèmiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de quatre vaixells mercants han hagut de fer quarantena al Port de Tarragona d'ençà de l'inici de la pandèmia. Ahir va acabar la que va haver de fer el petrolier maltès Songa Sappfire, procedent d'Algesires i que va arribar al moll de Llevant el passat diumenge dia 4.

L'aïllament es va ordenar després que quatre dels tripulants presentessin simptomatologia de la covid. Dos d'ells van ser traslladats a l'Hotel Salut i a l'Hospital Santa Tecla, respectivament. Enguany ja va haver de fer quarantena el vaixell Caroni Plan i, durant l'any 2020, les embarcacions Bosphorus i Pretty Lumb.

El protocol establert s'activa en el moment que hi ha sospites que algun tripulant d'un vaixell pugui tenir qualsevol malaltia infecciosa. A través del consignatari, es posa en comunicació amb Sanitat Exterior (que depèn del Ministeri) perquè es faci càrrec de la situació. En un primer moment, Sanitat Exterior demana la documentació corresponent del vaixell, documentació marítima detallada i, posteriorment, se li denega a l'embarcació la lliure pràctica. En cas que hi hagi una persona que presenti qualsevol tipus de simptomatologia, es desembarca i es porta a instal·lacions hospitalàries en ambulància per tal de fer-se les proves corresponents. La resta de tripulació que no presenti simptomatologia es manté al vaixell en quarantena i no se'ls hi permet ni entrar ni sortir en els següents 10 dies. En el moment en què les persones que presenten símptomes de tenir la malaltia, baixen del vaixell, passen a estar sota la tutela del Departament de Salut.

El contacte i les comunicacions per a l'abastiment o necessitats de la tripulació confinada les du a terme el capità de l'embarcació, via sol·licitud amb consignació i sempre sota la supervisió de Sanitat Exterior. Qualsevol persona que surti del vaixell en quarantena és per anar directament a un centre hospitalari acompanyat de professionals, emprant totes les mesures de seguretat. En cas que s'hagués d'accedir al vaixell per a realitzar tasques de supervisió o abastiment, es fa amb totes les mesures de seguretat i prevenció. Passats els 10 dies de quarantena establerts, el consignatari contracta a una empresa de neteja especialitzada per tal que desinfecti tot el vaixell i, a partir d'aquest moment, l'embarcació pot continuar la seva ruta establerta. Totes les decisions es prenen d'acord amb un protocol específic establert per la covid-19, tot i així, el protocol establert amb motiu de la pandèmia no difereix molt respecte als protocols ja existent per altres malalties infeccioses, com ara la malària.

tracking