Diari Més

Comerç

Scorpios, la cantonada de moda

Roser i Medir Borràs Guasch segueixen el negoci que els pares van obrir a Tarragona el 1969

Els germans Roser i Medir Borràs davant de la botiga Scorpios del carrer Comte de Rius.

Scorpios, la cantonada de modaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan l'any 1969 Maria Teresa Guasch Pedrol i Lluís Borràs González van inaugurar la botiga Scorpios al carrer Comte de Rius de Tarragona, volien portar a la ciutat una moda diferent, moderna. En aquella època la roba es feia a les modistes i la Maria Teresa va decidir trencar, sortir del clàssic.

Ho va fer també amb el disseny de la botiga, inspirada en els comerços londinencs de l'època i el modernisme català. Fins i tot el nom, Scorpios, derivat de l'illa grega on es van casar Jackie Kennedy i Aristotelis Onassis, remetia a un estil de vida elegant i amb classe.

Més de cinquanta anys després, els fills del matrimoni, Roser i Medir Borràs Guasch, segueixen el camí que van iniciar els pares, amb la mateixa voluntat de portar a la ciutat de Tarragona aquella moda sofisticada, elegant i moderna que ha definit sempre la botiga. «Quan nosaltres vam agafar Scorpios vam aportar al negoci moltes marques noves que potser la mare no hauria agafat», explica la Roser. «El més important per a nosaltres és oferir roba que no s'hagi vist gaire, que sigui diferent i a la vegada nou», afegeix el Medir.

En aquest sentit, els germans assenyalen que el fet de ser una botiga multimarca, a diferència de les franquícies, els permet definir molt exactament el que ofereixen. «Quan nosaltres anem a buscar la roba, entrem en uns showooms enormes i la nostra feina consisteix a escollir allò que lliga amb el nostre gust i estil. No es tracta només de triar una marca, sinó també el que compres d'aquella marca», detalla el Medir.

Un altre dels segells de Scorpios ha sigut la seva oferta de roba de festa, un sector que els ha portat també molts clients, encara que, en els últims anys, els germans han detectat que la demanda d'aquest tipus de roba ha anat caient, probablement pel canvi d'hàbits a l'hora de celebrar els casaments o altres festes d'arreglar.

Quant al públic que els compra, la Roser apunta que ha anat creixent amb ells, tot i que amb els anys també han anat incorporant noves generacions. Amb tot, els dos germans coincideixen que el comerç està passant un moment complicat, amb la venda online com a principal front de batalla. «La venda per Internet és dolentíssima. Ens trobem que molta gent es queixa que a Tarragona cada vegada hi ha menys botigues, però la culpa també és del client, que cada vegada es tira més a la venda online. Si la mentalitat no canvia i els ajuntaments no s'hi posen pel mig, regulant lloguers, preocupant-se que no hi hagi locals tancats, serà tot molt difícil», adverteix la Roser. Així i tot, el Medir insisteix que a Tarragona són molts els comerços que, com ells, «estan lluitant», i que en moltes qüestions els comerciants van tots a una.

Quant al futur, la Roser i el Medir asseguren que estan decidits a tirar endavant. «Som aquí perquè aquesta feina ens agrada molt, l'hem fet tota la vida i hi ha un sentiment», assegura la Roser. «Sempre hem intentat que el que fem ens motivi, i més que per fer negoci, treballem perquè ens agrada el que fem», conclou.

tracking