Diari Més

Laboral

L'Hospital Joan XXIII implantarà un nou sistema de control d'accés

Canviarà els vigilants de seguretat per un automatitzat i digital i regularà també el nombre de visitants a les habitacions

Porta principal d'entrada a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'hospital Joan XXIII implantarà un nou sistema de control d'accésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'accés a l'hospital Joan XXIII per a visitar pacients deixarà de ser obert i més o menys lliure de com semblava abans de la pandèmia. Institut Català de la Salut ha tret a concurs públic el projecte per a la millora i el control dels accessos al centre hospitalari amb l'objectiu de canviar els vigilants de seguretat per un nou sistema digital i automatitzat, amb el qual es tindrà un registre de les entrades i sortides no només dels pacients, sinó també dels seus acompanyants i visitants.

L'Institut Català de la Salut reconeix que la nova situació de pandèmia ha suposat «un canvi de paradigma amb la gestió i l'atenció dels usuaris i visitants dels centres sanitaris» i que l'hospital no pot ser «un punt d'entrada descontrolada, on la facilitat d'accessibilitat suposa un problema per a la seguretat i el confort dels usuaris i professionals». Per aquest motiu, el projecte contempla substituir l'actual control restringit que duen a terme els vigilants de seguretat –«que suposa un cost econòmic permanent, genera molta crispació entre els mateixos vigilants i els usuaris i dificulta la fluïdesa d'accés al centre, el que acaba provocant llargues cues»– per sistemes de control amb torns i codis QR, dispositius mòbils o altres tecnologies, per tal que usuaris i familiars puguin accedir-hi de forma ràpida, sense cues «i garantint que l'ocupació del centre hospitalari és la correcta». El disseny d'aquest sistema de control es licita per un import de 229.900,00 euros –IVA inclòs– i el termini de presentació d'ofertes finalitza el pròxim 28 de juliol.

El control d'accés a l'hospital Joan XXIII s'implantarà a totes les instal·lacions del centre, als edificis B, C, D i A, però el contracte se centra, de moment, als edificis B i C. Els pacients que hi vulguin accedir podran fer-ho a través de la seva targeta sanitària. El visitants s'identificaran amb codis i el nou sistema permetrà l'eliminació de l'accés dels acompanyants quan l'hospital ho requereixi. També es regularà l'aforament a les habitacions dels pacients ingressats. Segons recullen les bases del concurs públic per dissenyar el nou sistema, encara que el codi d'acompanyant estigui compartit entre diversos familiars o coneguts d'un pacient, si hi ha un a dins, els torns no donaran accés fins que surti el primer de l'hospital.

tracking