Diari Més

Societat

Una veïna de la Granja, a Tarragona, denuncia que el llogater no vol abandonar el seu pis

L'home s'ha declarat en situació de vulnerabilitat després de no pagar deu mensualitats a la propietària, que assegura que necessita tornar a la casa

El pis que reclama Eli Barrero es troba al carrer Gran Canària de la Granja.

Una veïna de la Granja, a Tarragona, denuncia que el llogater no vol abandonar el seu pisGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna de la Granja, Eli Barrero, denuncia que el llogater del pis que té en propietat al carrer Gran Canària no vol abandonar-lo. La complexa problemàtica s'ha intentat aclarir als jutjats, que fins ara han donat la raó a la propietària. No obstant això, el llogater s'ha declarat recentment en situació de vulnerabilitat, és a dir, ha sol·licitat una moratòria de les rendes i ha hagut de presentar una sèrie de documents per tal d'acreditar la seva situació socioeconòmica precària. Tot i que el llogater no causa problemes al veïnatge, Barrero assegura que l'home, que ha habitat el pis durant els darrers 12 anys, ja li deu un total de deu mensualitats. Aquest dijous, a les 20 h., veïns de la Granja faran una concentració de suport al barri.

«Necessito el pis per anar-hi a viure amb les meves filles», explicava Eli Barrero. Aquesta veïna de la Granja detallava que es va separar del seu exmarit ara fa dos anys i mig. En aquell moment, Barrero ja va avisar al llogater del pis del carrer Gran Canària que calia que es busqués un nou habitatge, ja que ella el necessitava, però l'home «ja donava llargues» en un moment en el qual ja li devia «algun mes del lloguer». «Al pis on visc actualment amb les meves dues filles té una hipoteca compartida amb el meu exmarit, propietari del pis, pel que m'està fent un favor mentre no podem recuperar l'anterior», deia Barrero, que afegia que, «quan ens vam separar, hi havia una data per marxar, però la sentència deia que marxaria quan el meu pis estigués habitable».

La veïna assenyalava que entre el pis on viu actualment i el que té llogat a l'home que no vol marxar, està «pagant una hipoteca i mitja amb un sou que no dona pet a tot». La darrera vegada que l'inquilí va abonar la mensualitat va ser el passat febrer, segons Barrero, que detallava que «quan va sortir la data del judici, ja no ha tornat a pagar». El procés judicial es va engegar l'agost de 2020, ara fa gairebé un any, quan Barrero i la seva advocada van posar una denúncia. Ara fa tres mesos, en el primer judici, el jutge va dictaminar a favor de Barrero, ja que l'home no va presentar la documentació requerida. Malgrat això, el llogater va decidir recórrer. En segona instància, la justícia va tornar a donar la raó a Barrero. «L'home ja no ha tornat a recórrer. El següent pas és que li posin una data per sortir, però la Generalitat li ha de buscar un pis per tal que no es quedi al carrer».

Barrero assegurava que la justícia li va oferir que l'administració pública catalana costegés el lloguer, proposta que va refusar: «Jo he d'anar a viure al pis». Encara que l'home s'ha declarat en situació de vulnerabilitat, Barrero no creu que reuneixi les condicions per haver fet aquest pas: «Pel que sé, treballa, així que ha de tenir un sou. Si no paga, és perquè no vol», diu. En aquest sentit, la veïna de la Granja no entenia «per què no li embarguen una part de la nòmina, ja que, si jo deixés de pagar la hipoteca, a mi me l'embargarien».

A banda de no poder tornar al pis de la seva propietat, no rebre el pagament del lloguer i d'estar pagant una hipoteca i mitja, Barrero lamentava el fet de continuar pagant «els 100 euros de comunitat i els diners dels serveis». «Ell deu pagar la llum i el gas, però la resta tot jo», apuntava la veïna de la Granja.

tracking