Diari Més

Medi ambient

Gairebé 200 persones recullen residus a la platja Llarga de Tarragona de la mà de Mare Terra

La fundació ecologista vol conscienciar a les generacions més joves que cal cuidar el litoral

Bona part dels nens i nenes que van participar en la recollida formaven part de casals d'estiu d'entitats tarragonines.

Gairebé 200 persones recullen residus a la platja Llarga de Tarragona de la mà de Mare TerraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mare Terra Fundació Mediterrània va aconseguir aplegar ahir prop de dos centenars de persones, especialment nens i nenes i també voluntaris, a la platja Llarga de Tarragona per tal de recollir residus dipositats a la seva sorra. Amb accions com la d'ahir, el 30è Dia de la Platja, l'entitat ecologista persegueix la conscienciació de les generacions més joves que cal cuidar el litoral tarragoní. A la recollida de residus també s'hi van aplegar representants de diversos ajuntaments de la Costa Daurada, de sindicats i de diverses entitats col·laboradores.

«És un any més per estar contents, desafiant com l'any passat la covid. Però la cultura i la sensibilització no es poden tallar», deia Ángel Juárez. El president de la Mare Terra Fundació Mediterrània valorava molt positivament la presència de gairebé 200 persones a l'acció de recollida, tot i que les inscripcions es van tancar per tal de limitar la concentració de persones i evitar contagis: «Haguérem pogut arribar a la xifra de fa dos anys, quan no hi havia pandèmia, amb unes 450 persones, però ho hem hagut d'aturar». Amb tot, Juárez qualificava la jornada d'«èxit».

Per Juárez, el repte està «més a sensibilitzar que no pas en fer d'escombriaire». «Un es cansa de fer les feines d'altres persones, pel que cal fer sensibilització. Creiem en les generacions petites, que ha de fer un canvi a la societat i que empenyin els pares i els avis» a prendre consciència de la importància de cuidar el mar, assenyalava el president de la fundació ecologista. Juárez recalcava la necessitat de renaturalitzar les platges: «És el que estem demanant permanentment. No volem piscines. La bandera blava a la platja està bé, és òptima, però volem platges on poder veure els peixos, que hi hagi musclos, posidònia, ecosistema. I això no existeix». El president lamentava que «els tractors passen cada matí». En aquest sentit, destacava el canvi de sistema del Vendrell, que ha deixat d'utilitzar màquines per a netejar les platges i ara fan servir un sistema manual. «Volem renaturalitzar les platges. M'agradaria que la recollida es comencés a fer a Tarragona i a tota la Costa Daurada», concloïa Juárez. El president de Mare Terra recordava que «el litoral no té fronteres, l'aigua es comunica, pel que hi ha d'haver sintonia entre tots els ajuntaments, entitats civils i privades».

Per cloure l'acte, les components de la Sirenas Mediterranean Academy van arribar fins a la platja per demanar ajuda per salvar l'ecosistema marí.

Les components de la Sirenas Mediterranean Academy van arribar fins a la platja Llarga.

Gairebé 200 persones recullen residus a la platja Llarga de Tarragona de la mà de Mare TerraGerard Martí

tracking