Diari Més

El FITT arriba a la dècada mantenint l'aposta per la diversitat i la pluralitat

El festival tarragoní se celebrarà de l'1 al 4 de setembre i ja està a la venda l'abonament 'Primera dosi'

Aquest dimarts s'ha fet la presentació de la desena edició del FITT.

El FITT arriba a la dècada mantenint l'aposta per la diversitat i la pluralitatManel R.Granell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts s'ha presentat la programació de la desena edició del FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona), que enguany se celebrarà de l'1 al 4 de setembre mantenint la seva aposta característica i comuna d'aquesta dècada:la diferència, la diversitat, la pluralitat i les noves veus.

El dimecres 1 de setembre, abans de la inauguració, la companyia Comando Señoras donarà el tret de sortida amb 'Ritos de amor y de guerra', que serà el primer espectacle a concurs del FITT. 'Encara hi ha algú al bosc' de la companyia Cultura i Conflicte serà l'encarregada d'inaugurar aquesta edició. Una obra que dóna veu al relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l'equip de Cultura i Conflicte.

El segón espectacle a concurs del FITT serà 'Beautiful Stranger' de Ion Iraizoz. Quan aquest espectacle finalitzi, la companyia d'animació, farà el primer espectacle de carrer que acompanyarà al públic fins al pati de l'Escola Pau Delcos per prendre el sopar. Abans o després del sopar i fins al dissabte trobaran la instal·lació d'Alex Peña, 'Recreativos Federico'. Set màquines recreatives i de consum basades en obres de Federico García Lorca i el seu context. A les 21.30 h, la companyia 'Mucha Muchacha', realitzarà la tercera funció a concurs amb el mateix nom al Teatre Tarragona.

El matí del divendres 3 de 10 h a 14 h al Caixafòrum de Tarragona, els espectadors podràn gaudir del workshop gratuït de la companyia Mucha Muchacha. El divendres a les 17 h tindrà lloc el primer showcase amb la ballarina de Namíbia Nikhita Winkler presentant 'Naked'.

A les 18.30 h l'Ada Vilaró presenta a concurs '360 grams', que reivindica la bellesa dels cossos no normatius i la vivència del càncer de mama en el mateix cos.

Com el dia anterior, la companyia d'animació portarà al públic fins al pati de l'Escola Pau Delclòs per gaudir del sopar per seguir jugant als 'Recreativos Federico' al jardí del Teatre Metropol. Després del sopar, a les 21.30 h al Teatre Magatzem actuarà la companyia Sólo llamé para decirte que te amo, presentant 'Sólo llamé para decirte que te amo'.

El darrer dia del FITT, comptarà amb un segon workshop gratuït que ofereix en aquest cas la companyia argentina de Nelson Valente. A les 17 h tindrà lloc el segon showcase 'Miss cosas y yo' al Teatre Magatzem a càrrec de la companyia Nemin.

A les 18.30 h, es podrà veure el darrer espectacle a concurs: 'INO' de la companyia francesa Ino Kollektiv, guanyadora del Premi Zirkòlika a millor espectacle l'any 2019, al Teatre Tarragona. El Pont Flotant acomiadarà l'edició amb 'Acampada', una obra que presenta sis amics amb cultures i capacitats físiques i psicològiques diverses decideixen passar un cap de setmana junts en la natura.

El FITT també manté l'aposta pel talent local i presenta la seva segona producció, l'storywalker 'Em dic Carola' de Maria Roig Alsina. Una proposta immersiva pels carrerons de la Part Alta que relata la història d'un amor impossible entre dues dones després de la Guerra Civil.

Amb la presentació del programa també sh'ha posat a la venda l'abonament “Primera Dosi” del festival que inclou 11 espectacles, l'storywalker FITT 2021, 4 Sopars FITT, 2 showcases i 2 workshop per 60 € i només durant el mes de juliol o fins a exhaurir les existències. L'abonament ja està disponible i es pot adquirir a https://fittcat.koobin.cat/index.php?action=PU_abonados.

tracking