Diari Més

Platges

«Vam deixar de venir a la platja Llarga perquè aparcar és impossible»

Davant les dificultats per estacionar als voltants de la platja els caps de setmana l'Ajuntament treballa per crear un nou aparcament l'estiu vinent

Un dels aparcaments de la platja Llarga que els dissabtes i diumenges s'omple de gom a gom.

«Vam deixar de venir a la platja Llarga perquè aparcar és impossible»Gerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són molts els banyistes de la platja Llarga que es troben cada cap de setmana d'estiu amb la mateixa dificultat: trobar aparcament. Es tracta d'un problema històric pel qual l'Ajuntament de Tarragona està buscant una solució, que no arribarà, però, aquest 2021. El regidor de Territori, Xavi Puig, explica a Diari Més que «estem treballant per crear un altre aparcament a la zona de cara a l'estiu vinent», a la vegada que confia que, amb la cessió de la carretera N-340 i la creació del carril bici de Llevant, que situa a «mitjà o llarg termini», molta gent aposti per arribar a la platja amb un altre mitjà de transport que no sigui el cotxe, com la bicicleta o el patinet elèctric.

«Vam deixar de venir a la platja Llarga els caps de setmana perquè aparcar és impossible», assegurava ahir Àngel Adrià, acompanyat de la seva dona i la seva néta. Adrià comentava que «ara venim entre setmana i no hi ha cap problema, però abans, si volíem trobar lloc en dissabte o diumenge ens havíem de llevar a les 8 hores perquè a partir de les 10 ja estava tot ple». El banyista lamentava que «al final vam decidir que no valia la pena i, si fan un altre aparcament, la veritat és que pels que venim en cotxe estarà molt bé».

Qui també va deixar d'anar a la Llarga els caps de setmana va ser Carlos García, que ahir s'hi va poder escapar perquè treballa a Reus i tenia festa. «No hi havia manera de trobar lloc per aparcar i, fins i tot, vam agafar el costum de llevar-nos ben aviat, però finalment ho vam donar per impossible perquè llavors, a l'hora de marxar, també era un caos de trànsit». Acompanyat del seu fill, García reconeixia ahir que «seria una molt bona notícia que fessin més aparcaments, però entenc que serà complicat perquè moltes d'aquestes zones deuen estar protegides a nivell mediambiental, no m'agradaria estar en la pell de qui ho ha de decidir».

Un altre banyista que ahir va apostar per anar a la platja Llarga era Òscar Rey, que va trobar lloc a la primera i es mostrava sorprès. «A l'estiu i en cap de setmana és molt complicat aparcar per aquí, jo m'he arribat a estar 45 minuts donant tombs», recordava Rey, qui veia molt bé que busquin algun espai per facilitar aquest estacionament. Amb tot, alertava d'un altre problema de la zona, i és que «a l'estiu roben en molts dels cotxes que hi ha aquí aparcats».

Per la seva banda, Puig reconeixia que «és cert que amb el projecte de renaturalització que vam fer de la platja l'estiu passat vam eliminar algunes places, però també en vam generar algunes a la carretera d'accés». No obstant això, assenyalava que «es tracta d'un problema històric i, per una banda, estem treballant per generar un altre punt d'estacionament». L'edil d'ERC descarta que sigui una realitat enguany i ho veu viable de cara a l'estiu vinent, ja que «depèn molt de les propietats privades». Per un altre costat Puig defensa que «seria molt interessant que en aquestes franges de cap de setmana més conflictives, un cert sector de la població tingués l'opció de venir d'altres maneres que no sigui amb cotxe». Així, diu que «es tracta d'afavorir que la gent pugui venir amb bici o amb patinet, i per això és clau la cessió, per part de l'Estat, de l'N-340 i la futura creació del carril bici de Llevant». En aquest sentit, el regidor condiciona aquesta construcció a la cessió de la carretera, que depèn completament de l'Estat. «Esperem que aquesta arribi com més aviat millor. I més en aquest escenari de canvi climàtic, perquè esperar?», es pregunta, i afegeix que «tenim pressa per fer les coses de la manera més sostenible possible».

tracking