Diari Més

Les havaneres tornen al port

Tots els dissabtes de mes de juliol es podrà gaudir d'un concert gratuït al Serrallo de Tarragona

Presentació del programa 'Nits a la pèrgola', aquest dimarts al Port.

Les havaneres tornen al portPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i la directora de Port i Ciutat, Montse Adan, han confirmat una notícia que molts tarragonins estaven esperant: la recuperació de la tradicional Cantada d'Havaneres al Port, després que l'any passat se suspengués a causa de la crisi sanitària.

Amb el nom de Nits a la Pèrgola, es preveu realitzar fins a cinc concerts, un cada dissabte del mes de juliol. Les sessions es faran a les 22 h. amb un aforament d'entre 150 i 200 persones, i no caldrà fer reserva prèvia. Això sí, caldrà respectar les habituals mesures de seguretat amb presa de temperatura, mascareta durant l'acte i manteniment de la distància social, a més a més de les mesures que en cada moment puguin establir l'organització o les autoritats sanitàries.

Enguany, la cantada d'havaneres arrencarà el 3 de juliol amb Els Pescadors de l'Escala, que són el grup d'havaneres i cançó popular més antic del país, i que enguany celebren 57 anys des de la seva fundació oficial. El nom del grup els el va posar el públic, acostumat a sentir-los cantar arreu. Dissabte dia 10 actuaran els Xató, un grup format per quatre amics, nascut a Vilafranca del Penedès l'any 2000. Dissabte 17 vindran al Serrallo de Tarragona els Sopa de Peix, una formació del territori que està fent la gira del 10è aniversari. Els seus integrants són Conrad Setó (acordió), Xavier Martin (guitarra i veu), i David Castell (veu). Dissabte 24 de juliol serà el torn de Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d'aquest gènere. El cicle es clourà dissabte 31 amb l'actuació d'Els Cremats, banda formada el 1996 a l'entorn de la música popular del cant de taverna i de les havaneres, amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell, i coneguts per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d'arrel popular.

La primera edició de les Havaneres al Port es va celebrar ara fa trenta anys, però aquesta del 2021 serà la número 29, perquè l'any passat no es va fer. Amb el pas del temps, aquesta cita s'ha convertit en una tradició esperada i aclamada tant al mateix barri del Serrallo com a la ciutat de Tarragona.

tracking