Diari Més

Celebracions

El Serrallo celebra un altre Sant Pere a mig gas sense processó

Membres de la Confraria de Pescadors van dur la imatge del seu patró a l'Ofici solemne

Els pescadors duent Sant Pere a la parròquia.

El Serrallo celebra un altre Sant Pere a mig gas sense processóJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri mariner del Serrallo de Tarragona va viure ahir la segona festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors, en pandèmia de coronavirus. La tradicional celebració va quedar completament anul·lada l'any passat, quan tot just se sortia del confinament i, enguany, en una situació sanitària més tranquila, la Confraria de Pescadors ha apostat per, almenys, portar la imatge del Sant des de la seva seu fins a l'Església de Sant Pere del Serrallo per presidir l'Ofici solemne. Malgrat tot, i com ja va passar fa un any, no han pogut fer la tradicional processó.

Amb tot, Joan Gallart, cap de portants de la imatge de Sant Pere de la Confraria de Pescadors del Serrallo lamentava que «portem molt malament el fet d'haver estat dos anys sense poder celebrar la festivitat de Sant Pere com toca». Gallart assenyala que es tracta d'una celebració vocacional, tradicional i religiosa i molt important pels pescadors i veïns del Serrallo. «Estem molt frustrats amb aquests dos anys de covid-19 que, com també va passar amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, no ens permet fer la processó i els principals actes», deia Gallart, que, a la vegada, espera que «l'any vinent ho puguem fer amb normalitat». Per la festa del mes de juliol, l'any passat el barri tampoc va poder realitzar les activitats habituals, però sí que es va dur a terme la missa i gràcies a un grup de dones del barri la catifa commemorativa al davant de l'església.

Així, ahir alguns pescadors de la Confraria serrallenca van preparar i guarnir la imatge de Sant Pere i, vestits de mariners, la van dur al coll i caminant fins a la parròquia, al migdia, per celebrar l'Ofici solemne. De la mateixa manera, després de la missa de la tarda, els membres de l'entitat marinera van retornar el Sant a la seva seu habitual.

La imatge del Sant presidint la missa commemorativa.

El Serrallo celebra un altre Sant Pere a mig gas sense processóJoan Carles

tracking