Diari Més

Comerç

Bricomart obrirà a Tarragona la seva primera botiga de la província

La firma obtindrà la llicència per començar a construir a l'octubre, s'ubicarà davant d'Icomar i pagarà la rotonda que es construirà a l'N-340

Imatge dels terrenys on es construirà la tenda de bricolatge vist des del polígon Francolí.

Bricomart obrirà a Tarragona la seva primera botiga de la provínciaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bricomart, una firma de grans magatzems que proveeix materials de construcció i reforma, obrirà la seva primera tenda de la província i la tercera de Catalunya a Tarragona, que se sumarà a les de Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Badalona. Aquesta s'ubicarà en uns terrenys que hi ha davant del barri d'Icomar, entre l'N-340 i la carretera del polígon Francolí.

Precisament a l'N-340 al seu pas per Icomar, l'Ajuntament hi construirà una rotonda amb l'objectiu de reordenar el trànsit de la zona i de dignificar una de les entrades al centre de Tarragona des de Ponent. Aquesta actuació, que costarà al voltant d'un milió d'euros, la pagarà completament Bricomart, ja que va ser una de les condicions que va posar el consistori per atorgar la llicència a la companyia. Ambdós projectes, però, no es podran iniciar fins al mes d'octubre, quan l'Ajuntament calcula que les normes urbanístiques prèvies al nou POUM estaran aprovades definitivament. Serà llavors quan Bricomart rebrà la llicència d'obres.

Pel que fa a la llicència d'obertura de la superfície, la firma de bricolatge ja la va rebre, però ara estan enllestint una modificació del projecte per adaptar-se a les mesures contra la covid-19 i aconseguir així el permís definitiu. Segons el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, «iniciaran la construcció de la tenda tan aviat com puguin, ja que volen obrir com més aviat millor». En aquest sentit, l'edil d'ERC explicava que el plenari municipal del 9 de juliol aprovarà elevar les normes urbanístiques provisionals a la Generalitat de Catalunya, i serà la Comissió de Territori d'aquesta la que les haurà d'aprovar de manera definitiva. Un cop això passi, que es calcula que serà a l'octubre, el consistori donarà la llicència d'obres a Bricomart i començaran a construir.

Paral·lelament, aquesta reglamentació prèvia al POUM també permetrà iniciar les obres de la nova rotonda que es construirà davant del barri d'Icomar i que pagarà la companyia de bricolatge. «Vam posar aquesta condició a Bricomart i van acceptar perquè els interessa, sortim guanyant tots», assenyala Puig, que afegeix que «per ells suposa una millora de l'accessibilitat al seu emplaçament –al qual s'entrarà per l'N-340– i nosaltres aprofitem la iniciativa privada per fer millores d'impacte públic».

Amb relació a la rotonda, el regidor d'Urbanisme explica que reordenarà l'accés a Icomar i les entrades al centre a través de l'avinguda Ramón y Cajal, que passa pel Tanatori Municipal, i a través de l'avinguda Roma. «Un dels problemes que té Tarragona és que les entrades ni són ordenades, ni llueixen, ni són dignes d'una ciutat Patrimoni de la Humanitat», lamenta Puig, que assegura que «hi ha una estratègia per intervenir i millorar tots aquests accessos». La construcció de la rotonda anirà acompanyada de la creació de més zones per als vianants i de nous pas zebra, entre altres, que augmentaran també la seguretat de conductors i vianants.

tracking