Diari Més

Veïnal

Veïns de Torreforta demanen tancar la plaça Primer de Maig a les nits

Denuncien molèsties i el consistori vol incloure-la al contracte amb l'empresa que tanca altres espais

Imatge d'una de les portes d'accés al parc que el veïnat demana que es tanqui a partir de les 22 hores durant l'estiu.

Veïns de Torreforta demanen tancar la plaça Primer de Maig a les nitsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels edificis que toquen a la plaça Primer de Maig del barri de Torreforta han demanat a l'Ajuntament de Tarragona que tanqui les portes a les nits. Critiquen que constantment, quan ja es fa tard, els joves que s'hi concentren generen molt soroll i pertorba el seu descans. Per la seva banda, el regidor d'Espais Públics del consistori, Xavi Puig, assegura que actualment es troben en fase de negociació amb l'empresa encarregada de tancar altres parcs i places de la ciutat per veure si és possible incloure la plaça Primer de Maig al contracte. En aquest sentit, defensa que, si el sobrecost que suposi és raonable, ho faran.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Alfonso López, explica que molts veïns de la zona s'havien queixat pel soroll que generen molts joves que s'hi concentren a les nits. Es tracta d'un gran parc ubicat entre dos edificis. López explica que no es tracta de botellons, si no simplement és el punt de trobada de molta gent per parlar o jugar a futbol a la pista que hi ha. «Entenem que és un parc que la joventut pot gaudir, però a partir de certes hores creiem que cal respectar el descans dels veïns», assenyala López, que proposa que, per exemple, durant l'hivern es tanqui a les 20 hores i a l'estiu a les 22 hores.

El president de la FAVT lamenta també que, en moltes ocasions, quan els veïns surten a cridar l'atenció als joves, alguns d'aquests contesten de males maneres. Recorda que abans hi havia una associació de veïns de la plaça que s'encarregava de tancar les dues portes a les nits, però va desaparèixer i ja sempre està oberta.

Amb tot, Puig explica a Diari Més que «compartim la necessitat de tancar la plaça a les nits i els tècnics negocien amb l'empresa encarregada de tancar altres espais per incloure-la al contracte». En aquest sentit, defensa que «si suposa un sobrecost que considerem raonable l'inclourem, però si no buscarem una altra alternativa».

tracking