Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona remodelarà la carretera del polígon Francolí el 2022

L'actuació serà integral, però prioritzarà augmentar la seguretat amb la creació d'una rotonda i la instal·lació de diversos semàfors

Imatge del vial central del polígon Francolí, on es millorarà l'aspecte de la xarxa de baixa tensió.

L'Ajuntament de Tarragona remodelarà la carretera del polígon Francolí el 2022Joan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carretera del polígon Francolí serà objecte d'una remodelació integral l'any vinent. La via principal que creua tota la zona industrial canviarà completament el seu aspecte i millorarà, principalment, en seguretat, ja que es preveu l'arranjament del paviment, la creació d'una rotonda i la instal·lació de diversos semàfors en interseccions i en passos de vianants, entre altres.

Dins del marc de la política municipal de la millora urbanística dels polígons industrials de la ciutat una de les prioritats és la remodelació de la carretera del polígon Francolí, que costarà prop de 600.000 euros i comptarà amb una subvenció de 130.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Avui és l'últim dia per presentar els projectes, d'entre els quals s'escollirà l'empresa guanyadora del concurs públic que l'haurà de redactar abans d'aquesta tardor. No serà fins al 2022 que comencin les obres.

Les principals millores estan relacionades amb la mobilitat i la seguretat viària. En primer lloc, el document de licitació contempla la creació d'una rotonda a l'altura de l'aparcament de busos de l'EMT. També indica que, tot i tractar-se d'una via amb dos carrils per sentit i en la qual la velocitat està limitada a 50 km/h, «és freqüent observar conductes infractores». Per aquest motiu, d'acord amb les «bones pràctiques» impulsades pel Pla local de seguretat vial, el projecte ha de contemplar la instal·lació de semàfors als passos de vianants i en altres espais del carrer. Tot i que caldrà definir la quantitat i la ubicació adient, la licitació considera essencials tres actuacions: per un costat, dotar de semàfors la intersecció amb el carrer A (a la benzinera Bon Àrea); en segon lloc, es demana també la supressió d'un dels dos passos de vianants ubicats entre el local de la Brigada municipal i la base de l'EMT; finalment, i per dotar de major seguretat el tram de la carretera més pròxim al centre de la ciutat, es reduirà l'espai a un únic carril per sentit, modificant i ampliant el refugi central amb obra. A més, l'Ajuntament vol aprofitar les obres per incloure-hi un carril bici.

Paral·lelament, el projecte també haurà de contemplar la millora de l'estat actual, especialment pel que fa a la condició estètica, de la xarxa de baixa tensió i, tot i tractar-se d'una zona industrial, s'haurà de preveure també, com a mínim, la plantació d'arbrat i l'enjardinament de la futura rotonda.

En aquesta mateixa línia de la remodelació integral, també caldrà substituir l'enllumenat així com les canonades de fibrociment de la xarxa d'abastament d'aigua. En l'àmbit de les telecomunicacions, el projecte ha de permetre poder facilitar a les indústries i negocis del polígon unes instal·lacions que afavoreixin la seva competitivitat. Finalment, la redacció del pla de remodelació ha de preveure també una partida per dur a terme el seguiment arqueològic durant la fase d'excavació.

tracking