Diari Més

Espais Públics

La presència d'un sensesostre afarta els veïns del carrer Pere Martell de Tarragona

Critiquen que fa les seves necessitats a la vorera i molesta constantment als vianants

Imatge del banc on viu l'indigent, a l'alçada del número 9 de Pere Martell, ple de brutícia generada per ell mateix.

La presència d'un sensesostre afarta els veïns del carrer Pere Martell de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer Pere Martell no poden més. Fa aproximadament dos anys que un home sense sostre es va instal·lar en un banc que hi ha a l'alçada del número 9 i denuncien que constantment fa les seves necessitats i molesta i insulta als vianants que passen per la zona, amb la imatge que això comporta pels comerços i les molèsties pels residents dels edificis més pròxims.

En aquest sentit, un veí del carrer, Nicolás Marcos, assegura que sovint ve una ambulància o la Guàrdia Urbana. «L'ambulància molts cops se l'emporta i el deuen dur a l'hospital, on el netegen, però sempre acaba tornant», assenyala Marcos, que afegeix que «ja no sabem a qui demanar que faci alguna cosa, ja que hem traslladat la queixa a l'Ajuntament i des de Serveis Socials diuen que no poden atendre ni retenir a un indigent contra la seva voluntat». Sembla que l'home no es vol deixar ajudar, però el veí reitera que «ha arribat un punt que pels veïns i pels comerciants és insuportable, i dona un aspecte molt dolent a un carrer principal com Pere Martell, on hi ha una estació d'autobusos a la que arriba molta gent de fora i el primer que veuen és això».

Amb tot, Marcos creu que «hi ha d'haver algun estament que se'n faci càrrec, o bé que quan interessa als polítics aproven una llei ràpidament». Explica que un amic de l'indigent sempre li porta cerveses i quan la gent li dona diners també s'ho gasta en alcohol, mentre que quan li donen un entrepà el llença. A més, Marcos adverteix que algun dia li passarà alguna cosa greu. «Aquests dies que ha plogut es refugiava a sota el banc, amb quatre cartons, tremolant. Algun dia ens el trobarem mort i, llavors, de qui serà la culpa?», es pregunta el veí.

En la línia de demanar una solució, Marcos defensa que «els veïns de Pere Martell hem complert avisant a la Urbana i al SEM, i aquests han complert venint a atendre l'home. Ara toca que l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, compleixi i trobi una solució a aquest problema».

Paral·lelament, algunes veus de les entitats tarragonines que treballen amb els sensesostre manifesten la importància de l'habitatge. Posen aquest cas com a exemple, el d'una persona que no es vol deixar ajudar i que és addicta a l'alcohol i que si tingués una casa, un lloc on refugiar-se, ho seguiria fent, però sense la problemàtica de molestar a veïns, vianants i comerciants del barri o el carrer on estigui instal·lat. Malgrat tot, aquestes mateixes veus són conscients de la dificultat per trobar habitatge social per aquestes persones quan, lamenten, ja és difícil trobar-ne per famílies afectades per la crisi de la covid-19.

tracking