Diari Més

Animals

Denuncien l'enverinament de gats ferals a una colònia del barri Sant Pere i Sant Pau de Taragona

L'associació que ho gestiona ja ha trobat dos cadàvers i assegura que han desaparegut altres exemplars que creuen que també han mort

Imatge d'una de les diverses destrosses que les colònies de gats ferals han patit els últims mesos.

Denuncien l'enverinament de gats ferals a una colònia del barri Sant Pere i Sant Pau de TaragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de viure algunes destrosses, una de les colònies controlades de gats ferals del carrer Miquel Servet de Sant Pere i Sant Pau ha estat víctima d'un enverinament, segons denuncia l'associació RodoGatSPerePau, que gestiona l'espai amb l'Ajuntament de Tarragona. La seva presidenta, Glória Herrera, explica a Diari Més que ja han trobat dos cadàvers de felins que, després de ser analitzats per un veterinari, han arribat a la conclusió que han ingerit alguna mena de verí de caçador, sense haver-lo pogut determinar. Per altra banda, lamenta també que han desaparegut un gran nombre de gats que, de la mateixa manera, haurien mort, tot i que diu que serà complicat trobar els cossos perquè la colònia es troba al costat d'un barranc de difícil accés.

Segons Herrera, el motiu pel qual algú ha llençat verí a la zona és que hi ha rates, però l'animalista defensa que «són rates de camp que, a més, s'acosten a la zona urbana per la quantitat de brossa que molta gent deixa al carrer». A més, assegura que, si el que aquesta persona volia era que les rates desapareguessin, «el que ha fet és contraproduent –explica Herrera– perquè els gats les maten i, en tot cas, marxen quan els oloren».

L'animalista assegura que ja han traslladat els fets a l'Ajuntament de Tarragona i diu que la Guàrdia Urbana els investigarà i intentarà esbrinar qui n'ha estat l'autor, tot i que reconeix ser conscient que serà complicat trobar-lo. «A més de tractar-se de maltractament animal, també és un delicte contra la salut pública, ja que si algun nen ho toca i després es posa la mà a la boca, per exemple, es podria intoxicar», alerta Herrera.

Amb tot, la presidenta de l'associació lamenta que «fa mesos que destrossen la feina de molta gent per controlar aquestes colònies de gats». I és que l'enverinament d'aquests últims dies no és el primer atac que pateixen, sinó que des del gener, segons Herrera, «hem detectat diversos actes de vandalisme, com ara altres gats morts després d'haver estat colpejats o la colònia destrossada i, fins i tot, cremada, un fet que hauria pogut provocar un incendi molt perillós». A banda, assegura que un veí va arribar a denunciar a una de les alimentadores d'aquests gats perquè els donava menjar. «Hi ha algunes persones a les quals no els hi agraden els animals i es dediquen a destruir les colònies, la funció de les quals és que aquests estiguin controlats», sosté Herrera.

En aquestes colònies, creades pels membres de l'associació i voluntaris amb diners de la seva butxaca i donacions, donen menjar als gats, construeixen un espai on puguin dormir, se'ls medica i se'ls esterilitza perquè no es puguin reproduir. «L'Ajuntament ens havia inclòs en el programa pilot d'esterilització i ja n'havíem esterilitzat 23», comenta Herrera. Finalment, l'animalista explica que el que volen és conscienciar que la seva feina serveix perquè aquests gats estiguin controlats i avisar a la gent del perill que suposa que tirin verí per la zona del carrer Miquel Servet. «El divendres ens reunirem amb l'Ajuntament, i a principis d'aquesta setmana, si podem, posarem cartells pel barri advertint del que ha passat», assenyala Herrera.

tracking