Diari Més

Mobilitat

Els nous aparcaments de patinets ampliaran la xarxa cap a Llevant

Els 30 'racks' amb 500 places que ha d'instal·lar Lime també cobriran espais buits del centre

Imatge d'un dels estacionaments de l'avinguda Catalunya.

Els nous aparcaments de patinets ampliaran la xarxa cap a LlevantGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona ja ha decidit on s'hauran d'ubicar els 30 aparcaments per bicicletes i patinets que haurà d'instal·lar Lime, la quarta empresa de patinets elèctrics de lloguer que operarà a la ciutat, i, en aquest sentit, s'ha apostat per ampliar la xarxa cap als barris de Cala Romana, Boscos i la Móra, on fins ara encara no s'hi havia col·locat cap rack. A més, les noves localitzacions dels estacionaments pretenen reforçar la zona de la Via Augusta, els Músics i l'Arrabassada així com omplir espais buits als barris més cèntrics de la ciutat i en un parell de carrers de Sant Pere i Sant Pau. Al contrari, no se n'instal·larà cap més als barris de Ponent.

El consistori ha defensat, des d'un primer moment, que a mesura que entrin noves empreses de patinets s'anirà donant resposta a aquelles zones amb més demanda amb la instal·lació de nous aparcaments. Paral·lelament, va informar Lime de les noves ubicacions dimecres. Els 500 patinets que desplegarà la firma americana se sumaran als 1.500 de Reby, Bird i Spin. En aquest sentit, el director de Relacions Institucionals de Lime a Espanya, Arnau Pérez, assegura que ara estan a l'espera de reunir-se amb l'àrea de Mobilitat municipal per parlar sobre aquestes localitzacions i que ja estan preparats per instal·lar els aparcaments quan els donin llum verda. Està previst que els vehicles de Lime aterrin a la ciutat durant el mes de juliol.

Actualment la xarxa compta amb 120 zones d'estacionament, a les que sumaran les 30 que col·locarà Lime i que oferiran 500 places per bicicletes i patinets i en les quals també hi podran aparcar els usuaris amb vehicle particular. Així, pel que fa al centre, crearan un aparcament de 14 places a l'avinguda República Argentina, davant de El Corte Inglés; un de 10 places entre Pere Martell i la Imperial Tarraco; un de 8 a la plaça de la Font; i dos més, de 30 places en total, a la Rambla Vella. De la mateixa manera, n'instal·laran dos, un de 12 i un de 20 places, al carrer Vidal i Barraquer, un a tocar de l'avinguda Roma i l'altre a Ramón y Cajal. També en posaran un de 20 places al carrer del Vapor número 3, al barri del Port; un altre de 20 a la Rambla Nova amb el carrer Unió; un de 8 al carrer Gasòmetre número 27; 20 places més al carrer de Jaume Vidal i Alcover, davant de l'skatepark; un altre amb lloc per 20 vehicles al carrer Manuel de Falla 10, de la mateixa manera que al cementiri; un altre de 10 places al carrer Pin i Soler número 2; i un de 20 places al carrer Marquès de Montoliu amb Sant Antoni Maria Claret. Finalment, Lime també n'haurà de col·locar un estacionament de 20 places al carrer Josep Català, un altre també de 20 a l'aparcament del passeig Rafael Casanova, un altre de les mateixes dimensions al carrer Pau del Protectorat i un amb lloc per a 10 vehicles a la plaça dels Carros.

Pel que fa a Sant Pere i Sant Pau, instal·laran dos aparcaments de 20 places cadascun, un al carrer Violant d'Hongria i un al carrer Miquel Servet 54. A la zona de la Via Augusta i l'Arrabassada, en col·locaran un de 20 places al carrer Ramon Salas i Ricomà, davant del Mercadona, i dos amb la mateixa capacitat al carrer Mercè Rodoreda número 20 i al carrer Llorenç Vilallonga 1. Finalment, als barris de Llevant, n'instal·laran un de 20 places al passeig de la Móra, un altre igual a l'avinguda de Boscos de Tarragona, un altre de 8 places a Boscos a tocar de l'N-340 i un amb espai per a 20 vehicles a Cala Romana, a tocar del Club Tennis Tarragona. A banda d'això, també es col·locarà un rack a la zona del Port, però la ubicació exacta encara està per decidir.

Sobre això, el regidor de Mobilitat, Xavi Puig, celebra que «fa tan sols mig any Tarragona amb prou feines no tenia aparcaments per bicis i patinets i amb aquesta intervenció culmina una ambiciosa provisió d'estacionaments totalment públics, a l'abast de qualsevol usuari», i afegeix que la instal·lació d'aquests últims «complementa els espais que encara tenien aquesta carència, d'acord amb el criteri del nostre equip tècnic». Amb tot, defensa que «estem impulsant canvis importants per afavorir la mobilitat sostenible, neta i eficient».

tracking