Diari Més

Successos

Trenquen el vidre d'un bus de l'EMT d'una pedrada al barri de Campclar

Els fets van tenir lloc dissabte al vespre i és el cinquè acte vandàlic que ha patit enguany l'empresa

Imatge de la lluna lateral de l'autobús municipal que va rebre l'impacte d'una pedra.

Trenquen el vidre d'un bus de l'EMT d'una pedrada al barri de CampclarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'EMT va patir un nou acte vandàlic aquest dissabte al vespre, quan van trencar una de les llunes laterals del bus de la línia 6 a la parada Llobregat del barri de Campclar. Eren les 23.10 hores quan el vehicle, que tornava a les cotxeres després d'acabar el servei, va ser objecte de dos llançaments de pedra. La primera va passar per davant de l'autobús i la segona va impactar en un dels vidres laterals i el va trencar. Fins al lloc dels fets s'hi va acostar una patrulla de la Guàrdia Urbana per veure si, almenys, podia trobar algun testimoni que ajudés als agents a identificar a l'autor, però no van aconseguir res.

El de dissabte és el cinquè acte vandàlic que pateix l'EMT aquest 2021. El més greu es va produir el 31 de gener, quan un inspector de l'empresa va ser agredit per dues persones, que posteriorment van ser detingudes per la Guàrdia Urbana. Dotze dies abans van trencar la marquesina de la parada Llobregat, la mateixa en què es va produir l'incident d'aquest cap de setmana. El 13 de març també va ser objecte de vandalisme la marquesina de la parada la Salle. Paral·lelament, quatre dies abans un usuari havia llençat un monopatí a un bus, provocant el trencament de la lluna davantera.

Amb tot, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, qualifica l'incident de dissabte de puntual i destaca que «feia uns mesos que no havíem patit cap acte vandàlic». No obstant això, assenyala que «la Guàrdia Urbana està molt a sobre dels possibles fets que es puguin produir contra l'empresa en els punts més conflictius i estem fent formacions a conductors i inspectors, a més de revisions del protocol». Sobre això, Fortuny comenta que a principis de juliol es començaran a instal·lar les càmeres de videovigilància a l'interior dels vehicles i espera que això «redueixi i minimitzi» aquestes accions incíviques.

tracking