Diari Més

Universitat

La URV impartirà un nou màster en Tecnologies de l'Hidrogen

Es tracta d'un conveni subscrit per cinc universitats

Ara hi ha 1938 alumnes preinscrits als màsters de la URV.

La demanda de màsters de la URV creix més d'un 20% malgrat la covid-19URV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs 2021-2022 comptarà amb un nou màster interuniversitari en Tecnologies de l'Hidrogen (MITH), després del conveni subscrit per cinc universitats, entre elles la URV, que permetrà engegar aquest innovador màster que destaca per ser impulsat des de la pròpia indústria.

El conveni l'han subscrit la Universitat de Saragossa, la Fundació per al Desenvolupament de les Noves Tecnologies de l'Hidrogen a l'Aragó i el centre públic integrat de Formació professional Piràmide d'Osca, amb Mondragon Unibertsitatea, la Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, l'Escola d'Organització Industrial i altres entitats.

Altres entitats implicades són centres de formació professional de Catalunya i de País Basc -el Centre de Formació Professional Comte de Rius, el Centre de Formació Professional Institut Escola del Treball i el Centre Integrat de Formació Professional Somorrostro-, així com l'Escola d'Organització Industrial (EOI), fundació pública adscrita al Ministeri d'Indústria a través de la Secretaria General d'Indústria i pime.

El màster està dirigit a professionals interessats en el potencial d'aquesta nova tecnologia per contribuir a la transició energètica, informa la Universitat de Saragossa en una nota de premsa.

El Govern d'Espanya ja ha anunciat la seva intenció d'invertir fins a 2023 més de 1.500 milions d'euros a potenciar la generació i ús de l'hidrogen i preveu elevar la inversió fins als 8.900 milions el 2030.

Aquestes dotze entitats han unit els seus esforços per engegar aquest títol propi conjunt denominat màster interuniversitari en Tecnologies d'Hidrogen, que es començarà a impartir el 15 d'octubre de 2021.

És un màster multilocalitzat en quatre ubicacions: Bilbao, Barcelona, Tarragona i Saragossa, que s'impartirà majoritàriament en modalitat virtual.

Aquesta col·laboració busca accelerar el desenvolupament de les tecnologies de l'hidrogen en la indústria, i necessitarà un equilibri entre els perfils d'enginyeria formats a la universitat i els provinents de la formació professional.

L'hidrogen és un dels vectors energètics amb major potencial per reduir la dependència de combustibles fòssils i l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Segons un informe d'Hydrogen Council, els projectes destinats a desenvolupar l'hidrogen verd com a font neta d'energia sumaran una inversió mundial de més de 250.000 milions d'euros fins a l'any 2030.

Els fons europeus de recuperació Next Generation, encaminats a treballar per l'estratègia de descarbonització total de tots els sectors econòmics el 2050 a Europa, també aposten de forma clara per aquesta tecnologia.

El MITH destaca per estar impulsat des de la indústria, ja que compta amb la participació de reconeguts professionals del sector, experts universitaris i membres de centres tecnològics i de recerca de les dotze entitats impulsores, així com amb la col·laboració del Grup Repsol-Petronor.

El component pràctic és un dels eixos centrals d'aquesta aposta formativa, perquè les persones participants faran pràctiques regulars amb paquets de simulació, visites tècniques a empreses, a més de pràctiques presencials en laboratori per testejar els conceptes i eines analitzades.

tracking