Diari Més

Comerç

L'oci nocturn de Tarragona reobre a mig gas després de quinze mesos

Tan sols un parell de locals han aixecat la persiana aquesta passada nit, mentre la resta esperarà que els surti més a compte

La discoteca Totem és una de les úniques de la ciutat que ha obert la primera nit que es podia.

L'oci nocturn de Tarragona reobre a mig gas després de quinze mesosJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de quinze mesos, aquesta passada mitjanit l'oci nocturn ha rebut la llum verda per poder reobrir les portes. Es tracta d'un sector que ha estat dels més perjudicats per la pandèmia, amb l'activitat pràcticament aturada del tot i amb diversos locals que s'han anat quedant pel camí. Tot i la reobertura desitjada i reclamada reiteradament els darrers mesos, aquesta s'ha fet a mig gas a la ciutat. De la desena de locals d'oci nocturn que hi ha a Tarragona –entre discoteques, sales de festa, sales de ball, bars musicals i karaokes–, tan sols n'han obert un parell, ja que la majoria han decidit esperar més temps fins que les mesures restrictives siguin menys exigents i els surti més a compte econòmicament.

«Ha estat una mica precipitat, ja que fins dissabte no van publicar el decret amb tots els detalls i fins ara no hem sabut quantes taules i cadires necessitaríem», explicava Christian Compte, president de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON), representant de la Plataforma NitsQ i propietari de la discoteca Totem i del Totem Café. En efecte, les discoteques han necessitat taules i cadires per poder fer possible l'obertura aquesta passada nit, ja que si bé les pistes de ball estaven obertes –«el factor diferencial», recalcava Compte com a element clau del sector–, només s'hi podia estar amb mascareta, mentre que les copes hi estaven prohibides. Així doncs, les consumicions s'havien de fer a taula. Per tal de complir amb la normativa i limitar els contagis, discoteques com la Totem han ampliat el nombre de treballadors, tal i com explicava Compte: «Hi haurà personal recordant que s'han de mantenir la mascareta i la distància. Toca tornar-se a divertir, però seguint les mesures».

La reobertura de l'oci nocturn va fer que responsables del sector, com Compte, estiguessin «moderadament contents», ja que creuen que les condicions actuals encara els limiten massa la seva activitat. Aquesta passada nit només han pogut obrir tres hores i mitja, ja que podien obrir a la mitjanit –és a dir, ja en dilluns, dia que la llei ho permetia– i fins a les 3.30 h. Tampoc convenia el 50% d'aforament. «Són mesures que encara ens limiten molt i, de fet, moltes discoteques encara no han obert», deia Compte. Per exemple, la Sala Zero tornarà a l'activitat quan els surti més a compte, mentre que la Premium tan sols ho ha fet amb clients fidels i esperarà a Sant Joan per a una obertura completa. Sí que ha obert la sala El Cau. A més, durant la pandèmia a Tarragona tres locals han hagut d'abaixar la persiana: Groove, De Bar i un local a la Part Alta. Per tal de reconduir la vida del sector, Compte proposava els tests d'antígens com una eina per oferir «opcions més atractives i més segures», després de l'èxit de l'estudi que es va fer amb aquests tests als locals nocturns de Sitges.

Amb tot, l'obertura en una nit de diumenge a dilluns era poc habitual, però Compte deia que ho feia «per veure com reacciona la gent». D'altra banda, el president de FECALON celebrava que els locals d'oci nocturn puguin reobrir per tal de «recuperar l'activitat, fer-la atractiva i així podem evitar els botellons», una pràctica que ha anat guanyant terreny des que va finalitzar l'estat d'alarma.

tracking