Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament de Tarragona tanca un negoci durant un mes per dos abocaments il·legals

El propietari es dedicava a la venda d'objectes de segona mà, buidava pisos i llençava el que no volia sense control

L'amo de l'empresa encara ha de pagar dues sancions de 4.001 euros cadascuna pels dos delictes.

L'Ajuntament de Tarragona tanca un negoci durant un mes per dos abocaments il·legalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha clausurat una empresa de la ciutat durant un mes després d'haver estat enxampada en dues ocasions abocant residus de manera il·legal i sense control. Es tracta d'un negoci de venda d'objectes de segona mà. El propietari es dedicava a buidar pisos i aquells objectes que no eren del seu interès els llençava en espais on no toca en lloc d'avisar el servei de recollida del consistori o en lloc de dur-los a la deixalleria municipal. Va ser multat amb 4.001 euros per primer cop el febrer de 2020 per un abocament il·legal i va ser enxampat cometent el mateix delicte el mes d'abril d'enguany, pel qual va rebre una altra sanció de la mateixa quantitat. El consistori va decidir llavors tancar el negoci 30 dies. Durant tot el 2020 es van posar 29 sancions per aquest motiu i en el que va de 2021, 37.

El mes de febrer de l'any passat, l'Ajuntament va iniciar un expedient sancionador al propietari de l'empresa després que la Guàrdia Urbana el sorprengués abocant residus de manera incontrolada. Va ser sancionat amb 4.001 euros, multa que no va pagar i està en via executiva. Poc més d'un any després, el 19 de febrer de 2021, la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana va tornar a enxampar la mateixa persona cometent el mateix delicte a la zona del Polígon Francolí, al Camí Vell de Salou. En aquesta segona ocasió, va abocar sofàs i altres mobles de gran volum al costat d'uns contenidors. L'Ajuntament li ha imposat una segona sanció de 4.001 euros i, en tractar-se d'una persona reincident, ha ordenat la clausura del seu negoci durant 30 dies. La Unitat de Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana està fent seguiment i control per tal de comprovar que té el local tancat.

Amb tot, el regidor de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, adverteix que «cal vigilar molt amb les empreses que contractem perquè ens buidin pisos o facin trasllats, ja que estem trobant que en alguns casos cobren el cost de la gestió i eliminació dels mobles, andròmines i residus, però el que fan és abandonar-ho en abocaments incontrolats o al costat d'àrees de contenidors en llocs aïllats», i afegeix que «aquest fet genera un gran problema de salubritat pública, augmenta el risc d'incendi, i produeix sobrecost del servei de neteja, ja que s'han de separar els diferents residus per tal de tractar-los, sense oblidar el perjudici que suposa pel medi ambient». L'edil del grup municipal d'ERC també recorda que «el departament de Neteja, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, està treballant molt intensament per impedir els abocaments il·legals. El passat 2020 se'n van denunciar 28 i aquest any ja s'han posat 37 denúncies».

De fet, des de fa pocs mesos, l'Ajuntament de Tarragona permet l'entrada i abocament de residus a la deixalleria municipal per part de qualsevol activitat econòmica i empresarial –treballadors autònoms i empreses– censada al municipi. Es tracta d'una de les mesures que s'està duent a terme des del departament de Neteja per tal de posar fre a aquests abocaments incontrolats de residus.

tracking