Diari Més

Societat

Tarragona renova la distinció d'UNICEF Ciutat Amiga de la Infància

El comitè ha avaluat molt positivament les actuacions que s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Tarragona des de l'any 2016

Nens tirant-se a la piscina de la casa de colònies.

colònies d'estiu, nens, oci, lleure, piscina, activitatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha renovat el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI) del 2021 fins al 2025. Aquesta distinció està impulsada per una aliança d'institucions que inclou: el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i UNICEF Espanya.

El conseller d'Educació, Manel Castaño, ha celebrat aquesta decisió: «Des de l'Ajuntament i en concret des de l'IMET s'està treballant des de fa anys de manera molt intensa en favor dels drets dels infants i adolescents, i la renovació com a Ciutat Amiga de la Infància premia aquest esforç».

El comitè ha avaluat molt positivament les actuacions que s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Tarragona des de l'any 2016 i també la proposta de futur que s'ha presentat que inclou el projecte del nou Pla Local per a la Infància i Adolescència que s'està duent a terme amb la col·laboració del teixit social i la comunitat educativa. Aquest pla que es presentarà el quart trimestre de l'any, identificarà i concretarà els projectes a desenvolupar en cinc dels àmbits dels objectius generals que marca la Convenció dels Drets de la Infància.

La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància vol millorar el benestar dels infants impulsant polítiques locals que garanteixin el desenvolupament ple de nens, nenes i adolescents, amb un enfocament que parteix dels drets de la infància, equitat, participació, procés orientat a resultats i de coordinació. En total 145 municipis al conjunt de tot l'estat ja formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a tot Espanya.

tracking